Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Argentina šokirala Hrvate, Červar napovedal slovo

Na svetovnem prvenstvu so si hud spodrsljaj privoščili Hrvati, ki so izgubili proti Argentini z 19:23.
Argentinci so na kolena spravili favorizirane Hrvate. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Argentinci so na kolena spravili favorizirane Hrvate. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
23. 1. 2021 | 20:39
23. 1. 2021 | 21:59
3:25
Sobotni spored na svetovnem prvenstvu v rokometu je prinesel veliko presenečenje v skupini 2, v kateri je Argentina presenetila favorizirano Hrvaško in jo premagala s 23:19. Hrvaški selektor Lino Červar je po hudem udarcu napovedal slovo.

Naši južni sosedje so si s tem občutno zmanjšali možnosti za napredovanje, saj so nazadovali na tretje mesto v skupini in bodo morali za mesto v četrtfinalu premagati aktualne prvake Dance.

Argentinci so izkoristili izjemno slab začetek Hrvatov in po šestih minutah vodili s 5:0. Hrvaška izbrana vrsta je na krilih sedemkratnega strelca Ivana Čupića ujela priključek in se v 19. minuti približala na gol (6:7), ob polčasu pa je bil izid 12:12.

Rokometaši Argentine so tudi v drugem delu povzročali velike preglavice Hrvatom. Po dveh golih Santiaga Baronetta so vodili s 15:13, med 42. in 48. minuto pa je dvakrat zadel Sebastian Simonet in prednost povečal na +3 (18:15).

Hrvati nikakor niso uspeli obrniti rezultata v svojo korist, poznal se jim je padec strelske forme Čupića, ki v drugem delu ni zadel niti enkrat. Argentina ni imela težave z dosedanjem golov in ko je pet minut pred koncem za 22:17 zadel Federico Pizarro, je bil zmagovalec odločen. 
Lino Čevar je po bolečem porazu napovedal slovo od reprezentance. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Lino Čevar je po bolečem porazu napovedal slovo od reprezentance. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Pri zmagovalcih je bil prvi strelec Federico Pizzaro s 4 goli, po trikrat pa so zadeli Santiago Baronetto, Federico Gaston Fernandez in Sebastian Alejandro Simonet. V hrvaški izbrani vrsti je bil najbolj razpoložen Ivan Ćupić s 7 goli.

Na posledice hrvaškega poraza ni bilo potrebno dolgo čakati. Hrvaški selektor Lino Červar je po tekmi za RTL dejal, da prevzema odgovornost in da bo po svetovnem prvenstvu zapustil selektorski položaj.
 

Madžari in Španci v četrtfinalu


V skupini 1 sta si Madžarska in Španija z novima zmagama že zagotovili mesto v četrtfinalu.

Vodilni Madžari so s 30:26 premagali Poljake in zabeležili še četrto zmago. Pri zmagovalcih je Mate Lekai zadel osemkrat, Dominik Mathe pa šestkrat. Pri Poljakih je bil najboljši strelec Szymon Sićko s petimi goli.

Španci so na dvoboju z Urugvajem že ob polčasu vodili za 12 (24:12) in na koncu slavili z 38:23. V španski selekciji je bil najboljši strelec Aitor Arino Bengoechea z osmimi goli, v urugvajski jih je prav toliko dosegel Maximo Esteban Cancio Casas.

Rezultati svetovnega prvenstva
Skupina 1
Španija - Urugvaj 38:23 (24:12)
Madžarska - Poljska 30:26 (16:10)
Nemčija - Brazilija 31:24 (16:12)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina 2
Katar - Bahrajn 28:23 (13:14)
Hrvaška - Argentina 19:23 (12:12)
Japonska - Danska 27:34 (17:19)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine