Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vranješ se že veseli pomembnega dvoboja z Egiptom

Slovenska moška rokometna reprezentanca mora jutri za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva v Kairu premagati domačo izbrano vrsto.
Ljubomirju Vranješu skrbi povzročajo velika nihanja slovenskih rokometašev. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Ljubomirju Vranješu skrbi povzročajo velika nihanja slovenskih rokometašev. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
M. Š., STA
23. 1. 2021 | 15:21
3:47
Slovenski rokometaši se pripravljajo na odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Jutri se bodo ob 18. uri pomerili z Egipčani, preboj med najboljšo osmerico jim prinaša le zmaga. V primeru neuspeha bodo končali svoje nastope na letošnjem turnirju na severu Afrike.

Izbranci švedskega selektorja na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se zavedajo, da je pred njimi tekma, ki jim ne dovoljuje nobenega preračunavanja. Izpadu se lahko izognejo le v primeru zmage. V podobnem položaju in pod hudim pritiskom bodo tudi domači rokometaši, ki so na dosedanjih tekmah tesno izgubili proti Švedom ter brez težav premagali tekmece iz Čila, Severne Makedonije, Rusije in Belorusije.

»Egipt premore kakovostne igralce in vratarja, dobro igra v obrambi. Gre za kompletno ekipo, ki zahteva podrobno analizo. Ne bomo se osredotočili zgolj na sijajne posameznike domačega moštva, temveč na celotno ekipo, ki zna igrati, kar je dokazala v dosedanjem delu turnirja. A tudi Slovenija je odlična zasedba. Pred nami je izjemno težka preizkušnja, obe ekipi bosta pod hudim pritiskom, veselim se te tekme,« je na spletni novinarski konferenci uvodoma dejal Vranješ.

»Moji varovanci doslej še niso pokazali vsega. Na tem turnirju veliko nihajo, pravega razloga za to pa ne poznam. Z njimi sem opravil številne pogovore in iskal razloge za slabe uvode v tekme, a jih nisem našel. Jutri si slabega začetka ne smemo privoščiti, od prvega sodnikovega žvižga naprej mora biti naša igra na visoki ravni. O tekmecih imamo veliko podatkov, upam, da jih bomo izkoristili v našo korist,« si je še zaželel 47-letni Šved.


Velik pritisk na obe reprezentanci


»Na tej tekmi bo velik pritisk na obe ekipi. Pred nami je izjemno zahtevna tekma po psihološki in telesni plati, na njej lahko pričakujemo tudi sojenje, ki bo naklonjeno gostiteljem. Te stvari nas ne smejo iztiriti, razmišljati moramo le o sebi in naši igri. Vzdušje v ekipi je odlično, srčno upam, da bomo na tej tekmi pokazali svoj maksimum in dokazali, da smo iz pravega testa,« je poudaril vratar Klemen Ferlin.

Slovenija je doslej prikazala toplo-hladne predstave. Po prepričljivi zmagi nad Južno Korejo z 51:29 je sledila ruska zaušnica in poraz s 25:31, na tretji tekmi skupinskega dela v Aleksandriji pa je po poraznem prvem polčasu v drugem nadomestila šest golov zaostanka in slavila zmago z 29:25. Po selitvi v Kairo je v drugem delu tekmovanja najprej premagala Severno Makedonijo z 31:21, na včerajšnjem obračunu pa se je s Švedsko razšla z neodločenim izidom 28:28.

Pred nedeljskim zadnjim krogom imata najboljši izhodiščni položaj Švedska in Egipt, ki imata točko naskoka pred Slovenijo in Rusijo, Belorusija in Severna Makedonija pa nimata več nobenih možnosti za preboj v četrtfinale.

Slovenija in Egipt sta doslej odigrala dve medsebojni tekmi na svetovnih prvenstvih. V Španiji 2013 je naša izbrana vrsta v osmini finala zmagala z 31:26, na Portugalskem 2003 pa v skupinskem delu izgubila s 26:27.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine