Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Adžićeva dekleta bo krasila prepoznavna igra

Novi selektor ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić se je predstavil slovenski javnosti in predstavil seznam igralk za tekmi z Islandijo.
Dragan Adžić je v Sloveniji gostoval kot trener Budućnosti. FOTO: Blaž Samec
Dragan Adžić je v Sloveniji gostoval kot trener Budućnosti. FOTO: Blaž Samec
6. 4. 2021 | 12:43
6. 4. 2021 | 15:24
2:22
»Moj glavni cilj je povečati konkurenčnost slovenske reprezentance. Temelji so dobri, zdaj je treba narediti korak naprej. Najprej nas zanima uvrstitev na SP, potem bomo lahko začeli graditi ekipo za domače EP leta 2022, nakar bodo cilj kvalifikacije za OI 2024. Želim, da bi gojili prepoznaven slog igre in da bi bili dobri v kontinuiteti,« je v prvem nastopu pred slovensko sedmo silo povedal novi selektor rokometašic Dragan Adžić.



Predstavil je seznam igralk, ki jih bo zbral v ponedeljek v Ljubljani in začel priprave za tekmi z Islandijo v kvalifikacijah za decembrsko SP v Španiji. Poklical je vse najboljše, kot so Ana Gros, Tjaša Stanko, Liza Omoregie in Barbara Lazović, dolgoročno računa tudi na povratnici s porodniške Tamaro Mavsar in Aljo Varagić ter Polono Barič, malo je možnosti za vrnitev Neli Irman. Adžić je v delo vključil tudi najboljše posameznice iz letnika 2002 in 2003.

Dragan Adžić je eden najbolj uspešnih trenerjev v ženskem rokometu. FOTO: Blaž Samec
Dragan Adžić je eden najbolj uspešnih trenerjev v ženskem rokometu. FOTO: Blaž Samec


Adžić je nasledil prijatelja Uroša Bregarja, ki se je pred tednom odločil prevzeti srbsko reprezentanco. Slovenke se bodo 17. t. m. na Kodeljevem pomerile z Islandijo, povratna tekma bo štiri dni kasneje na severu Evrope. Z Bregarjem so nastopile na zadnjih dveh svetovnih in treh evropskih prvenstvih.

Adžićev najtesnejši sodelavec bo vsaj na prvi akciji mladinski selektor Gašper Kovač. V strokovnem štabu bodo še Grega Karpan (vratarke), Gregor Sobočan (analitik) in Marko Mrak (kondicijski).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine