Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Peking 2022

Prva pošiljka kolajn že varno v domovini

Smučarske skakalke in alpska deskarka Gloria Kotnik so se z olimpijskih iger v Pekingu vrnile v domovino in s seboj prinesle dragoceni tovor.
Gloria Kotnik na podelitvi v Zhangjiakouju. FOTO: Matej Družnik/Delo
Gloria Kotnik na podelitvi v Zhangjiakouju. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
10. 2. 2022 | 08:20
10. 2. 2022 | 12:26
1:45

V domovino so se v sredo zvečer vrnili prvi slovenski olimpijci. Domov so prispele smučarske skakalke in deskarka Gloria Kotnik. Po domačih krajih jim že pripravljajo sprejeme, v sredo so ga v Velenju pripravili bronasti Kotnikovi, v četrtek pa bo v Polhovem Gradcu potekal še sprejem za dvakratno olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj. Sredin večer v Velenju je bil zelo vesel pa tudi zelo čustven, saj se je domov vrnila deskarka Kotnikova, ki je v Pekingu na paralelnem veleslalomu osvojila bronasto odličje.

»Res sem srečna, da sem doma. Presenetili so me, vsi so tukaj. Ta dva dneva sta zelo nabita s čustvi, komaj se zadržujem,« je bila Kotnikova po poročanju TV Slovenija ganjena ob vrnitvi. Kolajna je po njenih besedah nagrada, poplačilo za vse, kar je vložila v ta šport, pa tudi za vse bližnje, ki so jo podpirali.

Skupaj z njo se je v domovino vrnil tudi njen oče Peter Kotnik, sicer trener kitajskih deskarjev na snegu. V Športni zvezi Velenje v prihodnjih dneh pripravljajo še večji sprejem za Kotnikovo.

V četrtek popoldne bodo sprejem pripravili tudi v Polhovem Gradcu, od koder prihaja dobitnica zlatih kolajn na posamični in mešani ekipni tekmi Urša Bogataj. V domovino so se vrnile tudi preostale smučarske skakalke: Nika Križnar, ki je na posamični tekmi osvojila bron, na tekmi mešanih ekip pa zlato, ter Ema Klinec in Špela Rogelj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine