Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Tiršek: Mali kaliber kot mali kaliber

Slovenski prvak se je moral danes na paralimpijskih igrah v Parizu z malokalibrsko puško na 50 m sprijazniti s 17. mestom. Dejan Fabčič izpadel v prvem krogu.
Franček Gorazd Tiršek se je moral z malokalibrsko puško na 50 metrov sprijazniti s 17. mestom. FOTO: Issei Kato/Reuters
Franček Gorazd Tiršek se je moral z malokalibrsko puško na 50 metrov sprijazniti s 17. mestom. FOTO: Issei Kato/Reuters
M. Š., STA
4. 9. 2024 | 18:36
4. 9. 2024 | 19:15
2:29

Franček Gorazd Tiršek, ki je na paralimpijskih igrah v francoski metropoli poskrbel za doslej edino slovensko kolajno (zmagal je z zračno puško stoje), se je moral včeraj z malokalibrsko puško na 50 metrov sprijazniti s 17. mestom. S 617,6 kroga je bil v kvalifikacijah kar precej oddaljen od finala osmerice, kamor se je kot zadnji uvrstil branilec lovorike iz Tokia 2021, Srb Dragan Ristić (621,4).

»Mali kaliber kot mali kaliber. Kar zadeva vetrovne razmere, je bilo dobro, precej slabša je bila vidljivost, saj je bil kontrast na tarči slab. Pogrešal sem malo bolj enakomerno sonce, da bi bila tarča bolj osvetljena. V tem primeru bi verjetno ustrelil bolj natančno in bi bil rezultat precej boljši,« je povedal Tiršek, ki je sicer zadovoljen z doseženim na teh igrah. »Dobil sem, po kar sem prišel v Pariz...«

Lokostrelec Dejan Fabčič je posamične nastope v glavnem mestu Francije končal že v prvem krogu izločilnega dela. S 6:4 ga je izločil Turek Yavuz Papagan. »Končal sem prej, kot sem si mislil. Nisem streljal tako kot še malo prej na ogrevanju. Ko sem prišel sem, je bila še merilna naprava popolnoma drugačna, kot sem jo nastavil. Dve seriji sem potreboval, da sem prišel k sebi, v zadnji seriji, ko sem že verjel, da ga lahko premagam, sem v tej želji že zastreljal prvo puščico. Potem nisem imel več česa izgubiti in sem odlično ustrelil, a je bilo žal prepozno,« je dejal Fabčič.

Jutri bo skupaj z Živo Lavrinc, ki se je včeraj prebila do četrtfinala, nastopil še na tekmi mešanih ekip.

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je v tekmi za peto mesto z 0:3 (-19, -13, -19) danes izgubila z izbrano vrsto Italije in tako zasedla končno šesto mesto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine