Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Tiršek na paraolimpijskih igrah do zlate kolajne

Slovenski strelec v Parizu najboljši od vse konkurence.
Franček Gorazd Tiršek si je na paraolimpijskih igrah pristreljal zlato. FOTO: Eng Chin An/Reuters
Franček Gorazd Tiršek si je na paraolimpijskih igrah pristreljal zlato. FOTO: Eng Chin An/Reuters
Š. R., STA
30. 8. 2024 | 16:02
30. 8. 2024 | 18:09
1:44

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato kolajno v disciplini z zračno puško stoje v kategoriji R4. Za najuspešnejšega člana slovenske ekipe v Parizu je to že peto odličje na igrah v karieri, a prvo zlato.

Tiršek je v predtekmovanju osvojil šesto mesto in si tako zagotovil nastop med osmerico, ki si zagotovi boje za kolajne.

V finalu je nato streljal zelo zanesljivo, se kmalu prebil na četrto mesto in nato že med tiste, ki dobijo odličja. V boju na izločanje se je z mirnimi nastopi, ustrelil je tudi 10,7 in 10,8, prebil vse do odločilnega boja za zlato z domačinom Tanguyjem de la Forestom.

V zadnjih dveh strelih je bil spet natančnejši in na koncu zmagal z 0,2 kroga prednosti. Dosežek 253,3 v finalu pa je tudi nov paraolimpijski rekord. Bron je dobil Korejec Huntae Seo.

Disciplina zračna puška stoje je sicer Tirškova najmočnejša; v njej si je pristreljal tri od štirih paraolimpijskih odličij v karieri, drugi je bil tako v Londonu 2012, Riu 2016 kot v Tokiu pred tremi leti. Eno bronasto kolajno ima še v disciplini zračna puška leže R5 iz Tokia pred tremi leti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine