Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Svetovni rekord sijajnega Šveda

V razburljivem večeru na osrednjem štadionu je dvakratni zaporedni svetovni prvak v skoku s palico Armand Duplantis preskočil 6,25 metra.
Švedski as je že dolgo kralj skoka s palico. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Švedski as je že dolgo kralj skoka s palico. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Š. R., STA
5. 8. 2024 | 22:40
5. 8. 2024 | 23:21
1:44

Šved Armand Duplantis je upravičil vlogo prvega favorita v skoku s palico in na olimpijskih igrah v Parizu v velikem slogu ubranil naslov olimpijskega prvaka. Najprej je izboljšal olimpijski rekord, nato pa v tretjem poskusu na 6,25 metra dosegel še najboljši izid doslej, kar je njegov deveti svetovni rekord.

Dvakratni zaporedni svetovni prvak Duplantis se je odločil izpustiti več skokov, med drugim prvega na višini 5,50 metra, novo olimpijsko zlato pa si je zagotovil že, ko je kot edini preskočil šestmetrsko znamko. Nato se je 24-letnik odločil letvico postaviti na 6,10 metra, kar je prav tako brez težav preskočil in s tem za sedem centimetrov izboljšal najboljšo olimpijsko znamko, ki je bila od Ria 2016 v lasti Brazilca Thiaga Braza.

Nov olimpijski rekord in hkrati tudi svetovni je postavil pozneje s preskočenimi 6,25 metra, s čimer je za en centimeter izboljšal svoj prejšnji svetovni rekord, ki ga je dosegel aprila letos v Xiamenu na Kitajskem.

Srebrno olimpijsko odličje je osvojil Američan Sam Kendricks, bronasto pa Grk Emanuil Karalis.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine