Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Dober odpor Slovenk, ki upajo na četrtfinale; selektor Adžić: Še smo živi

Rokometašice Dragana Adžića so se na četrti tekmi OI solidno upirale najboljši reprezentanci na svetu, a se morale sprijazniti s porazom. V soboto s Švedsko.
Stine Bredal Oftedal je bila prehitra za slovensko obrambo. FOTO: Damien Meyer/AFP
Stine Bredal Oftedal je bila prehitra za slovensko obrambo. FOTO: Damien Meyer/AFP
1. 8. 2024 | 22:29
1. 8. 2024 | 23:50
5:29

Solidna obramba ni bila dovolj proti najboljši reprezentanci na svetu. Slovenske rokometašice so proti Norveški pokazale veliko boljšo igro kot pred tem z Nemčijo, ampak na četrti tekmi olimpijskega turnirja v Parizu doživele še en visok poraz. Bilo je 29:22. Kljub temu imajo igralke Dragana Adžića še vedno možnosti za preboj v četrtfinale. V soboto (16.00) bodo morale vzeti vsaj točko Švedski, ki si je že zagotovila napredovanje, in upati na pričakovan razplet na ostalih tekmah. Potrebovale bodo norveško in dansko pomoč.

Slovenija je po zadržanem začetku in zaostanku 1:4 po nekaj minutah prišla povsem povsem blizu Norveški (3:4), zadela je Ana Gros, pozneje pa še enkrat pri 6:7, ko je hiter protinapad uspešno končala Tamara Mavsar. A zadnjega koraka za preobrat ali pa vsaj za izenačenje Slovenke niso zmogle, Norveška pa je na hitro dosegla nekaj golov, s strelom na prazna vrata povedla z 10:6 in do odmora ušla na +5 (15:10).

Dragan Adžić ni mogel preprečiti še enega visokega poraza. FOTO: Damien Meyer/AFP
Dragan Adžić ni mogel preprečiti še enega visokega poraza. FOTO: Damien Meyer/AFP

V 22. minuti je Adžić zamenjal vratarko in v igro namesto Maje Vojnović poslal Amro Pandžić, ta je do konca dvoboja zbrala devet obramb.

V nadaljevanju je kapetanka Grosova z dvema golo«ma spet zbudila upe na presenečenje (12:15), vendar je vnovič sledil norveški nalet in povišanje prednosti na pet (18:13), je poročala STA.

Slovenija je še enkrat prišla na tri gole zaostanka po golu Mavsarjeve v 42. minuti (16:19). Končnica pa je bila vendarle skandinavska. Norveška je imela pet, šest golov naskoka, Slovenke se niso več približale in tekmice so dvoboj brez večjih težav pripeljale do zmage.

Slovenke so se borile, ampak bile nekonkurenčne Norvežankam. FOTO: Esa Alexander/Reuters
Slovenke so se borile, ampak bile nekonkurenčne Norvežankam. FOTO: Esa Alexander/Reuters

Na koncu je bila razlika sedem golov, potem ko je Barbara Lazović v zadnji sekundi znižala na 22:29. Pri Sloveniji sta se strelsko najbolj izkazali Grosova in Mavsarjeva s po petimi goli, štiri je dodala Alja Varagić.

V zadnjem kolu bodo v soboto pari Slovenija – Švedska, Nemčija – Norveška in Južna Koreja – Danska.

»Mislim, da smo igrali, kot smo si zadali. Neke mini cilje lahko odkljukamo. Ponosna sem na ekipo, da smo ne glede na rezultat izpolnili, kar smo se dogovorili, ker s tem tudi rastemo kot reprezentanca, Norveška je namreč izjemna. Resda naš zdravstveni karton ni popoln, a dale smo vse od sebe,« je po dvoboju za STA dejala Tjaša Stanko.

Ana Gros (po STA): »Naš odnos je bil veliko boljši kot proti Nemčiji, ne glede na razliko sedmih golov. Tisti, ki se spoznajo na rokomet, to vedo. Ves čas smo bile nekje blizu, na petih golih razlike, žal je bilo na koncu sedem. Prikazale smo boljšo, stabilnejšo igro, nismo hitele, nismo se spustile v dir z njimi, saj bi bilo zagotovo pretežko za nas. Narekovale smo svoj ritem. Imele smo sicer nekaj zgrešenih strelov, ampak to je del rokometa. Obramba bi lahko bila malenkost boljša, ampak generalno gledano je to dobra popotnica za zadnjo tekmo v skupini.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine