Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Izgubljene žoge so čvrste tekmice neusmiljeno spreminjale v gole

Drugi poraz Slovenk na olimpijskem rokometnem turnirju. Nemke so bile za razred boljše in so zmagale z 41:22. V četrtek proti Norvežankam.
Alina Grijseels in druge Nemke so bile premočne tekmice za Nino Spreitzer, Elizabeth Omoregie in druge Slovenke. FOTO: Damien Meyer/AFP
Alina Grijseels in druge Nemke so bile premočne tekmice za Nino Spreitzer, Elizabeth Omoregie in druge Slovenke. FOTO: Damien Meyer/AFP
Š. R., STA
30. 7. 2024 | 10:53
30. 7. 2024 | 11:41
2:36

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretji tekmi olimpijskega turnirja v Parizu izgubila z Nemčijo z 22:41 (9:16). Slovenke so v Parizu tako pri eni zmagi in dveh porazih, naslednja tekma jih čaka v četrtek.

Slovenija je za uvod na olimpijskih igrah doživela poraz z Dansko (19:27), v drugi tekmi pa dosegla prvo olimpijsko zmago, ko je ugnala Južno Korejo s 30:23.

Po današnjem porazu bo imela Slovenija še dve tekmi v predtekmovalni skupini A, na katerih si bo skušala priboriti uvrstitev med najboljše štiri. V četrtek, 1. avgusta, ob 21. uri bo igrala z Norveško, 3. avgusta pa ob 16. uri še s Švedsko.

Danes so izbranke Dragana Adžića sicer dobro začele, po izenačenih začetnih minutah tudi prišle do vodstva s 5:4. A pozneje so Nemke, ki so po dveh porazih morale zmagati, sicer bi praktično že zapravile napredovanje, začele pritiskati. Preveč slovenskih napak, izgubljenih žog in izključitev ter nekaj lahkih nemških zadetkov po protinapadih so po 20 minutah nagnili tehtnico krepko na nemško stran.

Tjaša Stanko v primežu čvrstih Nemk ni imela veliko možnosti. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
Tjaša Stanko v primežu čvrstih Nemk ni imela veliko možnosti. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters

Nemčija je najprej prednost povišala na štiri gole (10:6), pred koncem prvega dela pa že na osem (16:8), ob polčasu so Slovenke zaostajale za sedem.

V nadaljevanju Slovenkam ni uspelo spremeniti toka tekme, še naprej so delale preveč napak, Nemčija pa je vse kaznovala. Hitro je prišla do +10, potem pa ob slabi slovenski predstavi počasi razliko višala in na koncu slavila za 19 golov.

Pri Sloveniji je bila najbolj razpoložena Ana Gros s šestimi goli, po pet sta jih dosegli Elizabeth Omoregie in Alja Varagić.

Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 3, Gros 6 (1), Omoregie 5, Spreitzer 10, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 1, Ljepoja, Varagić 5 (1), Pandzić, Lazović 1, Svetik, E. Abina.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine