Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Že za zajtrk ognjeni krst za rokometašice, Paris 2024 se začenja za Slovenijo

Rokometašice bodo zgodovinski prvi olimpijski nastop začele jutri zjutraj ob 9. uri, ko se bodo pomerile z Dansko. Bo zastavonoša Ana Gros dvignila ekipo?
Slovenke so se aprila v Ulmu veselile olimpijske vstopnice. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFL
Slovenke so se aprila v Ulmu veselile olimpijske vstopnice. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFL
24. 7. 2024 | 18:59
24. 7. 2024 | 20:57
2:01

Prvih 14 od rekordnih 90 slovenskih športnikov in športnic bo olimpijski nastop v Parizu začelo že dan pred uradno otvoritvijo. Rokometašice bodo že jutri v času zajtrka, ob 9. uri zjutraj, v dvorani Paris Expo Porte de Versailles odigrale zgodovinsko prvo olimpijsko tekmo. Pomerile se bodo z Dansko in tako odprle rokometni turnir.

image_alt
Češnja na torti za Tamaro Mavsar in labodji spev generacije

Na Danke imajo lepe spomine, novembra 2022 so jih presenetljivo premagale na prvi tekmi domačega evropskega prvenstva v Celju. Kljub temu pa so se Danke kasneje prebile v finale in izgubile z Norveško v Stožicah. Skandinavke so favoritinje, ampak trener Dragan Adžić verjame, da se bo nadaljeval uspešen niz uvodnih tekem.

Slovenke so novembra 2022 premagale Danke. FOTO: Leon Vidic
Slovenke so novembra 2022 premagale Danke. FOTO: Leon Vidic

image_alt
Ni bila lahka odločitev, a boljšega konca si Barbara Lazović ne bi mogla želeti

Tudi kapetanka Ana Gros, ki bo jutri nosilka slovenske zastave, računa na dobro predstavo proti trikratnim olimpijskim prvakinjam. V skupini A bosta še tekmi Nemčija – Južna Koreja (16.00) in Norveška – Švedska (21.00). V skupini B se bodo merile Nizozemska – Angola (11.00), Španija – Brazilija (14.00) in Madžarska – Francija (19.00).

image_alt
Zastavonoši Ana Gros in Benjamin Savšek

Slovenke so si olimpijski nastop zagotovile na aprilskih kvalifikacijah v Ulmu, kjer so na koncu premagale Črno goro. Pred OI so odigrale tri tekme in si niso priigrale najbolj spodbudne popotnice, dvakrat so izgubile z Madžarsko in nazadnje na Kodeljevem z Brazilijo. Toda šele zdaj gre zares ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine