Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Razigrane Slovenke so Korejkam dale lekcijo za zgodovinsko zmago

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu skupinskega dela premagala Južno Korejo s 30:23 (14:12).
Slovenske rokometašice so z odlično igro dosegel zgodvinsko prvo zmago na olimpijskih igrah. FOTO: Aris Messinis/AFP
Slovenske rokometašice so z odlično igro dosegel zgodvinsko prvo zmago na olimpijskih igrah. FOTO: Aris Messinis/AFP
Š. R., STA
28. 7. 2024 | 12:45
28. 7. 2024 | 13:22
3:30

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu olimpijskega turnirja v Parizu premagala Južno Korejo s 30:23 (14:12). Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v torek, ko se bo ob 9. uri pomerila z Nemčijo.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so po uvodnem visokem porazu proti Dankam z 19:27 na drugi tekmi z igrivo in poletno predstavo ugnale tekmice iz Južne Koreje in dosegle prvo zmago na olimpijskih igrah. Po torkovi tekmi proti Nemkam se bodo v četrtek pomerile proti Norvežankam, v soboto pa še proti Švedinjam.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 6. in 10. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Brazilija, Nizozemska, Angola, Madžarska in Španija.

Slovenke so slabo odprle tekmo, po zaostanku 0:2 pa so strnile svoje vrste in zagospodarile na igrišču. Prvi gol je dosegla Elizabeth Omoregie ob koncu četrte minute, nato pa so med šesto in deseto minuto naredile delni izid 5:0 za vodstvo s 6:3 ter Šveda Kurta Henrika Signella na klopi azijske reprezentance, ki je na uvodni tekmi v francoski prestolnici premagala Nemčijo, prisile, da je zahteval minuto odmora.

Tamara Mavsar jOTO: Aris Messinis/AFP
Tamara Mavsar jOTO: Aris Messinis/AFP

Slovenke se po vrnitvi na igrišče niso najbolje znašle, po delnem izidu Azijk 4:0 so zaostale (6:7). Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, tekmice so se sprva izmenjavale v vodstvu, v 27. minuti pa so Slovenke po golih Tjaše Stanko in Ane Gros povedle z 12:10.

Slovenke so se v drugem polčasu naravnost poigrale s Korejkami. Z raznovrstno predstavo so povsem zasenčile tekmice, ki so zaigrale tvegano in s sedmimi igralkami v polju. To so slovenske rokometašice izkoristile, v režiji Gros in Stanko so dosegle dva gola s svoje polovice igrišča za visoko vodstvo z 21:12.

Slovenke pa so najbolj blestele v obrambi, v drugi polovici tekme so prvič »kapitulirale« v izteku desete minute.

V zadnjih 20 minutah so imele Adžićeve izbranke škarje in platno v svojih rokah, z igrivo predstavo so dosegle prvo in zgodovinsko zmago na olimpijskih igrah, največ pa so vodile za deset golov (30:20).

V slovenski izbrani vrsti je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tamara Mavsar, ki je dosegla sedem golov. Vratarka Maja Vojnovič je zbrala 13 obramb.

Strelke za Slovenijo: Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Klemenčič, Gros 5 (1), Omoregie 4, Spreitzer 1, Stanko 6 (1), A. Abina 1, Mavsar 7 (1), Ljepoja 2, Varagić 1, Lazović 2, Svetik 1, E. Abina.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine