Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Nenavadna oprava ameriške atletinje, ki brani srebrno kolajno iz Tokia

Metalka krogle Raven Saunders se je danes v kvalifikacijah na OI v Parizu predstavila s posebno črno »smučarsko« zaščitno masko in sončnimi očali.
Raven Saunders vzbuja pozornost na slehernem koraku. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Raven Saunders vzbuja pozornost na slehernem koraku. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
8. 8. 2024 | 16:21
8. 8. 2024 | 16:44
1:50

Ameriška metalka krogle Raven Saunders, ki brani naslov olimpijske podprvakinje iz Tokia 2021, vedno znova opozori nase – če ne z rezultatom, pa z videzom. V današnjih kvalifikacijah, v katerih je zasedla sedmo mesto (18,62 m), je vzbujala pozornost s posebno črno »smučarsko« zaščitno masko in sončnimi očali, tako da je povsem zakrila svoj obraz. Če k temu dodamo še zeleno in modro pobarvane kratke lase ter zlate zobe, je bila videti prav bizarno. 

Fotografi so pri Raven Saunders opazili tudi posebne zobe. FOTO: Ben Stansall/AFP
Fotografi so pri Raven Saunders opazili tudi posebne zobe. FOTO: Ben Stansall/AFP

Za takšno nenavadno olimpijsko »opravo« v Parizu se je bojda odločila zato, da se je povsem osredotočila na svoje mete. Toda ni skrivnost, da se Saundersova predstavlja tudi kot ambasadorka tako imenovanega gibanja skupnosti LGBTQ. Kakor pravi, se zavzema za ljudi, ki jim v življenju ni lahko. 

Mednje uvršča tudi sebe, v preteklosti je večkrat pomislila tudi na samomor. »Pripravljena sem si bila vzeti življenje. Bila sem mlada, temnopolta in lezbijka. Imela sem občutek, kot da nimam drugega izhoda,« je 28-letna atletinja iz Charlestona zaupala v enem od intervjujev. Kakorkoli že; v kvalifikacijah je kroglo najdlje sunila Kanadčanka Sarah Mitton (19,77 m).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine