Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

Ker je Pariz poseben, morajo biti tudi igre posebne

Predsednik organizacijskega odbora Pariz 2024 Tony Estanguet: je trikratni olimpijski prvak in rojeni vodja. Utrdilo ga je rivalstvo z bratom. Igre za mlade.
Tony Estanguet pravi, da ni dober govorec, ampak z leti se je naučil tudi javno nastopati. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Tony Estanguet pravi, da ni dober govorec, ampak z leti se je naučil tudi javno nastopati. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
29. 7. 2024 | 12:00
9:28

V nadaljevanju preberite:

Danes bo na OI finale kanuistov v slalomu na divjih vodah. Obraz olimpijskih iger v Parizu, prvih v Evropi po Londonu 2012, je Tony Estanguet, s katerim se je Benjamin Savšek meril na začetku kariere. Trikratni olimpijski prvak v kanuju je vodil pariško kandidaturo, ko je bila uspešna, pa je že skoraj sedem let vodja organizacijskega odbora Pariza 2024. 

Priprave na Pariz 2024 so zaznamovali tudi covid-19, ruska agresija na Ukrajino, inflacija ... »Gre za to, da imaš vedno pripravljene rešitve. Tudi med temi igrami smo in bomo naleteli na ovire, vendar jih bomo skupaj premostili. Če je načrtovan proračun štiri milijarde evrov in imaš 15-odstotno inflacijo, imaš težavo,« je med drugim povedal Estanguet.

Kaj je še povedal šampion, kaj je zaznamovalo njegovo kariero?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine