Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Italijanka se je po 46 sekundah vdala tekmici, ki ni opravila testa spola

Razvpita alžirska boksarka Imane Khelif je napredovala, ker je Angela Carini po močnem udarcu v nos takoj uvidela, da ne bo mogla dokončati dvoboja.
Imane Khelif (levo) je bila premočna za Angelo Carini. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Imane Khelif (levo) je bila premočna za Angelo Carini. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
1. 8. 2024 | 14:43
1. 8. 2024 | 14:46
1:39

Italijanska boksarka Angela Carini je zgolj po 46 sekundah predala dvoboj prvega kroga proti alžirski tekmici Imane Khelif v kategoriji do 66 kg, potem ko je prejela močan udarec v nos.

Khelifova je ena najbolj kontroverznih športnikov na olimpijskih igrah v Parizu. Lani je bila diskvalificirana pred finalom svetovnega prvenstva, ker ni opravila testa spola. Boksarska zveza IBA namreč na ženskih tekmah ne dovoljuje tekmovati boksarjem s kromosomoma XY in visoko ravnjo testosterona. Toda Mednarodni olimpijski komite od lani ne priznava IBA zaradi finančnih nepravilnosti.

V polni dvorani v Parizu je bilo ogromno navijačev z alžirskimi zastavami, Carinijeva pa je takoj uvidela, da je nemočna proti šest centimetrov višji nasprotnici in se je po posvetu s trenerjem vdala. »Vedno sem se borila za svojo domovino, toda tokrat nisem mogla. V nosu sem začutila hudo bolečino, iz izkušenj vem, da dvoboja ne bi mogla dokončati,« je v solzah povedala Carinijeva.

Imane Khelif ni opravila testa spola. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Imane Khelif ni opravila testa spola. FOTO: Mohd Rasfan/AFP

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine