Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Blaž Janc v idealni postavi olimpijskih iger

Levoroki zvezdnik Barcelone je bil izbran v najboljšo postavo rokometnega turnirja na olimpijskih igrah. MVP in najboljši strelec Mathias Gidsel.
Blaž Janc je bil najboljši desnokrilni igralec na OI. FOTO: Aris Messinis/AFP
Blaž Janc je bil najboljši desnokrilni igralec na OI. FOTO: Aris Messinis/AFP
11. 8. 2024 | 17:07
11. 8. 2024 | 17:10
1:27

Lepo priznanje za slovensko rokometno reprezentanco, ki je s četrtim mestom na svojih četrtih olimpijskih igrah dosegla najboljšo uvrstitev doslej. Mednarodna rokometna zveza (IHF) je izbrala najboljšo postavo turnirja, ki so ga dobili Danci, srebro osvojili Nemci, bron pa Španci. V njej je tudi slovenski zvezdnik Blaž Janc, zmagovalec lige prvakov z Barcelono.

V idealni postavi OI so vratar Niklas Landin (Danska), levo krilo Daniel Fernandez (Španija), levi zunanji Simon Pytlick (Danska), srednji zunanji Juri Knorr (Nemčija), desni zunanji Renars Uščins (Nemčija), desno krilo Blaž Janc (Slovenija) in krožni napadalec Lukas Jørgensen (Danska). Najboljši strelec in najboljši igralec (MVP) pa je postal Mathias Gidsel (Danska).

Gidsel je postal prvi, ki je bil na treh zaporednih velikih tekmovanjih (SP, EP, OI) MVP, Janc pa prvi slovenski igralec v idealni sedmerki. Med strelci je bil takoj za Gidslom (62 golov) slovenski as Aleks Vlah (56), tretji je bil Pytlick (54), Janc je bil šesti (43).

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine