Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Van Aert in Roglič ohranila status quo

Francoski kolesar Valentin Ferron je kot ubežnik slavil na šesti etapi 74. izvedbe kolesarske dirke Kriterij Dauphine.
Francoz Valentin Ferron je dobil šesto etapo. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Francoz Valentin Ferron je dobil šesto etapo. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Š. R., STA
10. 6. 2022 | 16:45
10. 6. 2022 | 17:01
2:06

Francoski kolesar Valentin Ferron je kot ubežnik slavil na šesti etapi 74. izvedbe kolesarske dirke Kriterij Dauphine. Tri sekunde za 24-letnim Francozom sta v cilj prišla njegova rojaka Pierre Roland in Warren Barguil, ki sta bila del šestčlanske skupine, ki je na 196,5 km od Rivesa do Gapa za pol minute ugnala glavnino z vsemi favoriti. Kolesarji so se danes predstavili na delu dirke, ki je predvsem z Gapom dobro znana tudi s slovitega Toura. Etapa pa je minila v medsebojnem nadzorovanju med glavnimi favoriti.

Zahtevna sedma etapa

Belgijec Wout van Aert, zmagovalec dveh etap, je kot 12. obdržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Za 63 sekund za njim zaostaja Italijan Mattia Cattaneo, 66 pa van Aertov klubski kolega v moštvu Jumbo Visma Slovenec Primož Roglič, ki je v cilj prišel kot 32. z enakim zaostankom kot tekmeca. Dirka Criterium du Dauphine na jugovzhodu Francije številnim kolesarjem služi kot priprava na sloviti francoski Tour, ki se bo letos 1. julija začel v Københavnu na Danskem.

Wout Van Aert (levo) in Primož Roglič. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Wout Van Aert (levo) in Primož Roglič. FOTO: Marco Bertorello/AFP

To dokazuje tudi trasa sedme etape, ko kolesarja čaka 134,8 km med Saint-Chaffreyjuem in Vaujanyjem. Vmes bodo »preplezali« slovita prelaza 2642 Col du Galibier (2642 m) in Col de la Croix de Fer (2067 m), kjer se bo najboljšim ponudila priložnost za spremembe tudi prav na vrhu. Dirka se bo končala v nedeljo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine