Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič v skupni razvrstitvi napredoval na tretje mesto

Italijanski svetovni prvak Filippo Ganna najhitrejši na današnjem kronometru na kriteriju Dauphiné.
Primož Roglič si je v današnji vožnji na čas prikolesaril peto mesto. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Primož Roglič si je v današnji vožnji na čas prikolesaril peto mesto. FOTO: Marco Bertorello/AFP
M. Š., STA
8. 6. 2022 | 17:19
8. 6. 2022 | 17:26
1:55

, Olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič (Jumbo Visma) si je v kronometru na četrti etapi kriterija Dauphiné prikolesaril peto mesto. Na ravninski progi od Montbrisona do La Batie d'Urfeja je za italijanskim zmagovalcem Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) zaostal za 42 sekund. V skupni razvrstitvi se je Roglič prebil na tretje mesto, od vodilnega moštvenega sotekmovalca, Belgijca Wouta van Aerta, ga loči 56 sekund.

Svetovni prvak v kronometru Ganna je imel po 31,9 kilometra dolgem kronometru vsega dve sekundi naskoka pred Van Aertom, ki je na ta način napovedal resno kandidaturo za skupno zmagoslavje. Tretje mesto je osvojil Britanec Ethan Hayter (Ineos Grenadiers, + 0:17), četrti pa je bil Italijan Mattia Cattaneo (Quick-Step, + 0:39). Roglič je tako za tretjeuvrščenim Hayterjem zaostal za 25 sekund.

Moštvo Jumbo Visma je zdaj v odličnem položaju za skupno zmago. Če van Aertu ne bo šlo v gorskih etapah v soboto in nedeljo, imajo zdaj na tretjem in četrtem mestu če dva tekmovalca. Za Rogličem je namreč na četrtem mestu Danec Jonas Vingegaard, ki za vodilnim Van Aertom zaostaja za minuto in 26 sekund.

Jutrišnja peta etapa ne sodi med težje. Van Aert, ki je tudi odličen šprinter, bo v njej zagotovo poskušal dobiti kakšne bonifikacijske sekunde in še povečati vodstvo v skupni razvrstitvi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine