Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mbappe razprodal štadion, kolona navijačev v Madridu

Dres kraljevega kluba bo Kylian Mbappé prvič oblekel pred množico na madridskem štadionu, ki naj bi bil popolnoma razprodan.
Uradna predstavitev na Santiagu Bernabeuu se je začela ob 12.00. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Uradna predstavitev na Santiagu Bernabeuu se je začela ob 12.00. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
16. 7. 2024 | 10:25
16. 7. 2024 | 12:26
1:46

Navijačem madridskega Reala in celemu svetu se je kot Realov nogometaš prvič predstavil francoski zvezdnik Kylian Mbappé. Kraljevi klub je 25-letnika po opravljenih zdravniških pregledih in podpisu petletne pogodbe, kjer se mu je pridružil tudi predsednik kluba Florentino Perez, ob 12.00 predstavil širši javnosti. Uradno je prestop Francoza klub potrdil 3. junija.

Za kraljevi klub bo nosil številko devet. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Za kraljevi klub bo nosil številko devet. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Po podpisu pogodbe je klub zvezdniku podaril repliko štadiona, uro in novi dres. Mbappé bo nov dres prvič oblekel pred skoraj razprodanim Santiagom Bernabeuom, kjer se je zbrala takšna množica ljudi, kot ko se je klubu pridružil Cristiano Ronaldo. Leta 2009 je za Ronaldov sprejem madridski štadion obiskalo rekordnih 80 tisoč ljudi. Kot Ronaldo, Mbappéjev idol iz otroštva, bo Francoz ob prihodu v špansko prestolnico nosil številko devet.

Madridskemu Realu, aktualnemu zmagovalcu lige prvakov, se je francoski zvezdnik pridružil iz Paris Saint Germaina, za katerega je na 308 tekmah zabil 256 golov, kar ga uvršča na deseto mesto po nastopih in na prvo mesto na lestvici strelcev. Parižanom se je pridružil za 180 milijonov evrov iz Monaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine