Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V finalu možen večni derbi med Olimpijo in Mariborom

Polfinalna para nogometnega pokala Pivovarne Union sta Olimpija – Aluminij in Maribor – Kety Emmi & Impol Bistrica.
Veliki derbi med Olimpijo in Mariborom naj bi bil tudi v finalu pokalnega tekmovanja. FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac
Veliki derbi med Olimpijo in Mariborom naj bi bil tudi v finalu pokalnega tekmovanja. FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac
Š. R., STA
7. 4. 2023 | 13:18
7. 4. 2023 | 13:18
1:32

Po današnjem žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije sta znana polfinalna para slovenskega nogometnega pokala. V polfinalu Pokala Pivovarne Union 26. aprila se bo ljubljanska Olimpija pomerila z Aluminijem, Maribor pa čaka obračun z Kety Emmi & Impol Bistrico.

Ljubljančani so v četrtfinalnem obračunu po strelih z bele pike premagali Celje in si zagotovili mesto v polfinalu. Aluminij je doma v Kidričevem ugnal Koper z 1:0 in tako aktualnim pokalnim prvakom zaprl vrata do ubranitve naslova.

Bistričani se veselijo krstnega preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union, ko so v drugoligaškem derbiju premagali Rogaško. Nogometaši Maribora, ki lovijo deseto pokalno lovoriko, pa so v Ljudskem vrtu premagali ajdovsko eMundio Primorje.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja. Pokalni zmagovalec bo znan približno 14 dni pred koncem prvenstvenih bojev v Prvi ligi Telemach.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine