Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Trenerski maček ni dolgo zdržal doma

Sven-Göran Eriksson, ki je imel nedavno težave s srcem, si je ogledal mestni derbi med svojima nekdanjima kluboma Laziem in Romo.
Sven-Göran Eriksson je bil nasmejan v Rimu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Sven-Göran Eriksson je bil nasmejan v Rimu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
P. Z.
20. 3. 2023 | 14:33
20. 3. 2023 | 14:35
1:28

Pred mesecem je legendarni švedski nogometni trener Sven-Göran Eriksson presenetil s sporočilom, da se zaradi težav s srcem umika iz javnega življenja, ampak ni dolgo zdržal na bolniški, kar je znak, da je njegovo stanje boljše.

V nedeljo so ga opazili na derbiju italijanske serie A med Laziem in Romo. Eriksson (75) je pustil velik pečat v Italiji, kjer je vodil oba rimska kluba. Z Romo je osvojil italijanski pokal leta 1986, še več uspeha je imel z Laziem, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka, dva domača pokala in pokal pokalnih zmagovalcev. Zatem je prevzel angleško reprezentanco.

Sven-Göran Eriksson je poziral z navijači Lazia. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Sven-Göran Eriksson je poziral z navijači Lazia. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Nazadnje je delal kot športni direktor v domačem Karlstadu, toda zaradi težav s srcem odstopil ter se posvetil zdravju in družini. Njegov odvetnik je povedal, da »Svennis« ne zdrži dolgo brez nogometa in da se hitro začne dolgočasiti. V Rimu, kjer je Lazio zmagal z 1:0, je bil nasmejan in videti dobrega zdravja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine