Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski legionarji zasedli tudi Rusijo

V ospredju svetovne nogometne javnosti bo Italija. Cristiano Ronaldo naj bi tokrat krenil nad slovenskega branilca Luko Krajnca.
Cristiano Ronaldo bo predstavljal najvišji izziv za slovenskega branilca Luko Krajnca.
Cristiano Ronaldo bo predstavljal najvišji izziv za slovenskega branilca Luko Krajnca.
22. 9. 2018 | 09:02
3:36
Ljubljana – Narobe svet. Tako bi lahko opisali razplet tekme med Leipzigom in Salzburgom v evropski ligi, potem ko je učenec pošteno nadigral in premagal učitelja. Avstrijci so prizemljili Nemce, pri katerih je bil eden najboljših prav slovenski legionar in nekdanji Salzburžan Kevin Kampl.

Kevin Kampl (desno) in soigralci bodo imeli popravni izpit v Frankfurtu.
Kevin Kampl (desno) in soigralci bodo imeli popravni izpit v Frankfurtu.


»Še dobro, da smo krenili borbeno vsaj v drugi polčas, ko bi si morali zagotoviti najmanj točko. Gotovo nas čaka ogromno dela v obrambnih nalogah, zato se bomo od te tekme veliko naučili,« je priznal Kampl po porazu z 2:3, čeprav je bil drugi najbolje ocenjeni član Leipziga. Časnik Leipziger Volkszeitung je večino njegovih soigralcev ocenil z najnižjo petico, Kamplu je prisodil trojko (»Vselej je ohranjal formacijo, prispeval je odlično podajo za izenačenje na 2:2.«), najvišjo oceno 1 pa rezervistu Yussufu Poulsenu. Danski napadalec je res odličen, ni čudno, da je blestel že na letošnjem mundialu. Kamplovi se bodo poskušali oddolžiti navijačem za »Popoln polom«, kakor je naslovil tekmo omenjeni časnik, na gostovanju v Frankfurtu. Gotovo bo tekma vredna ogleda, Leipzig bo vnovič računal na več prvokategornikov.


Za Ronaldom se dviga prah


V ospredju svetovne javnosti bo resda – Italija. Cristiano Ronaldo je že v prvem mesecu v majici Juventusa upravičil svoj nakup, za njim se vselej dviguje prah, italijanska serie A je postala z njim za razred odmevnejše tekmovanje. Iz kola v kolo je bilo vprašanje »bo Ronaldo zabil gol?«, sledila je »novica tedna«, ko je CR7 zabil dva na isti tekmi, Portugalec pa je zasenčil tudi konkurenco v ligi prvakov, potem ko ga je sodnik Felix Brych nemara neupravičeno izključil na gostovanju v Valencii. Kdo ve, kaj bo sledilo jutri zvečer pri Rimu, ko bo Juventus gostoval pri Frosinoneju, čigar obrambi pogosto poveljuje Luka Krajnc ...

Jasmin Kurtić se počuti odlično v majici Spala.
Jasmin Kurtić se počuti odlično v majici Spala.


Danes in jutri naj bi zanesljivo začeli tekme svojih klubov v serie A tudi Miha Zajc, Jasmin Kurtić – ta bo po Atalanti krenil še nad drugi nekdanji klub, Fiorentino –, Valter Birsa in vratar Samir Handanović, na klopi naj bi čakali na priložnost Leo Štulac, Josip Iličić ter vratarja Vid Belec in Rok Vodišek. Iličić še ni najbolje telesno pripravljen, za položaj v napadu (3-4-1-2), v katerem bosta igrala Papu Gomez in Duvan Zapata, se bori s Hrvatom Pašalićem.
 

Bijol v moskovski klasiki


Zanimivo bo tudi na skrajnem vzhodu Evrope, kjer 800 milijonov evrov vredna premier liga ponuja delo številnim slovenskim legionarjem. V medsebojnih ruskih derbijih bo vpletena kar šesterica Slovencev. Danes popoldne se bosta merila Rostov in Ufa; člana prvega sta Žan Majer in Matija Boben, za drugega igrata kapetan Bojan Jokić in Lovro Bizjak. Po en nekdanji Domžalčan in Goričan pri vsakomur ... Še bolj odmevno bo jutri: Miha Mevlja bo v majici Zenita igral derbi z Lokomotivom, Jaka Bijol pa bo gostitelj moskovske klasike CSKA vs Spartak!


Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine