Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci na bolgarsko fronto tudi z Zahovićem

Opoldne začetek »operacije liga narodov«. Selektor Tomaž Kavčič nad Bolgarijo in Ciper s spremenjeno ekipo. Zbor jate v ponedeljek na Brdu.
Tudi napadalci Andraž Šporar, Luka Zahović in Tim Matavž se bodo v ponedeljek zbrali na Brdu.
Tudi napadalci Andraž Šporar, Luka Zahović in Tim Matavž se bodo v ponedeljek zbrali na Brdu.
29. 8. 2018 | 06:01
4:38
Ljubljana – Slovenija bo danes uradno odprla priprave za tekmi z Bolgarijo in Ciprom, točno opoldne bo selektor Tomaž Kavčič razkril imena fantov, s katerimi bo krenil v Uefino ligo narodov. Na Brdu ne pričakujemo večjih presenečenj, ponedeljkov zbor bo izpustil »le« oboleli Josip Iličić.

Tomaž Kavčič bo zbral jato v ponedeljek na Brdu pri Kranju.
Tomaž Kavčič bo zbral jato v ponedeljek na Brdu pri Kranju.


Kavčič bo prav Iličića najmočneje pogrešal, saj je bil »Jojo« v letošnjih akcijah reprezentance med vsemi njegovimi aduti najboljši. Toda zapletena infekcija je opravila svoje, odlični nogometaš Atalante se je v zadnjih tednih namesto z žogo in tekmeci boril le z – antibiotiki. Morda se bo vrnil na Brdo oktobra, morda novembra, to je težko oceniti, gotovo pa Kavčič nanj v tem koledarskem letu ne sme računati.
 

Brez Valterja Birse in Josipa Iličića


Izbrano vrsto je zapustil tudi dolgoletni nosilec igre Valter Birsa, zato bodo v tekmah z Bolgarijo (naslednji četrtek v Stožicah) in Ciprom (tri dni pozneje v Nikoziji) aktualne kadrovske spremembe, delno spremenjene bodo odgovornosti v igri, saj Iličić in Birsa ne premoreta »dvojnikov«.

Josip Iličić preživlja težko obdobje v Bergamu, izpustil bo tudi prvo akcijo slovenske reprezentance v ligi narodov.
Josip Iličić preživlja težko obdobje v Bergamu, izpustil bo tudi prvo akcijo slovenske reprezentance v ligi narodov.


Na seznamu fantov, s katerim bo opoldne nagovoril navzoče na Brdu selektor Kavčič, naj ne bi bilo presenečenj. Jan Oblak naj bi prvič letos oblekel slovensko majico s številko 1, ob njem naj bi kandidirala Vid Belec in čuvaj Olimpijine mreže Aljaž Ivačič. Velika gostota vlada v obrambi, saj vse več slovenskih branilcev igra na tujem. Upoštevaje prejšnje akcije Slovenije proti Avstriji, Belorusiji in Črni gori prav veliko manevrskega prostora za novosti vendarle ne bo. V osrčju obrambe uspešno igrajo Miha Mevlja, ki blesti v Rusiji, Miha Blažič, ki je standarden član Ferencvaroša, Nemanja Mitrović (Jagiellonia) in Luka Krajnc. Podobno je na desnem bočnem položaju, kjer – ob poškodbi Martina Milca – Kavčič zanesljivo računa na Nejca Skubica in Petra Stojanovića. Oba igrata redno v majicah Konyaspora in zagrebškega Dinama. Bomo videli, kako bo z Aljažem Struno, raznovrstnim branilcem, ki v zadnjem času ne sodi v udarne načrte Palerma. Na levi strani obrambe kraljuje kapetan Bojan Jokić, težje je oceniti alternativno ime za položaj Kranjčana.
 

V jato se vrača Kevin Kampl


Do največje spremembe bi lahko prišlo v zvezni vrsti reprezentance – prvič v mandatu Tomaža Kavčiča bo prispel na Gorenjsko Kevin Kampl, čeprav je prejšnji teden izpustil evropsko tekmo Leipziga zavoljo rahle bolečine v stegenski mišici. Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič in Miha Zajc bodo zanesljivo na seznamu, nemara tudi Leo Štulac, ki se je uveljavil v majici Parme, in Domen Črnigoj, ki že več let ohranja visoko raven igranja v švicarskem prvenstvu in prav tako velja za fanta, čigar odlike ceni sedanji selektor reprezentance A. Če gre soditi po majsko-junijski akciji v Podgorici, bi lahko Kavčič vnovič poklical na Gorenjsko tudi fanta iz 1. SNL – Amirja Derviševića in Rudija Vancaša Požega, ki igrata dobro v majicah Maribora in Celja tudi v prvem delu sezone 2018/19.

Kevin Kampl (levo) naj bi naslednji teden igral za reprezentanco prvič po prihodu selektorja Tomaža Kavčiča.
Kevin Kampl (levo) naj bi naslednji teden igral za reprezentanco prvič po prihodu selektorja Tomaža Kavčiča.


Junija je bil del reprezentance tudi Luka Zahović, ki je tedaj ostal brez tekmovalne premiere zgolj naključno. Kavčič mu je želel nameniti zadnjih petnajst, dvajset minut črnogorskega večera, toda šesto menjavo je moral izkoristiti za aktivacijo Matije Bobna, saj je staknil poškodbo Miha Mevlja. Zahović bo skoraj zanesljivo iskal svojo priložnost tudi v septembrski akciji Slovenije, čeprav igrajo na tujem najmanj štiri znana napadalna imena – Roman Bezjak, Andraž Šporar, Tim Matavž in Robert Berić. Ni izključeno, da bi Kavčič tokrat poklical celotno peterico, ne nazadnje lahko Bezjak enakovredno kandidira tudi za krilni položaj in bi imeli Slovenci štiri klasične napadalce, kar je »naravno« število za izziv, kakršnega ponujata dve tekmi Uefine lige narodov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine