Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sedem ljudi osumljenih za umor Diega Maradone

Če bo sodišče pritrdilo tožilstvu, jim grozi od od osem do 25 let zapora.
Diego Maradona je umrl 25. novembra lani. FOTO: Jean-Paul Pelissier/Reuters
Diego Maradona je umrl 25. novembra lani. FOTO: Jean-Paul Pelissier/Reuters
STA, B. E.
20. 5. 2021 | 12:26
20. 5. 2021 | 12:57
1:46
Sedem ljudi, ki jih preiskuje poseben svet strokovnjakov, bodo uradno osumili umora argentinske nogometne legende Diega Maradone. Obtoženim, med katerimi so tudi Maradonov nevrokirurg Leopoldo Luque, psihiater Agustina Cosachov in psiholog Carlos Diaz, grozi od osem do 25 let zapora.

V poročilu tožilstva so menda zapisali, da je bil nekdanji sloviti nogometaš deležen neprimerne zdravstvene oskrbe in je bil med obdobjem po operaciji na možganih in smrtjo prepuščen »daljšemu mučnemu obdobju«. Osumljenci za umor ne smejo zapustiti države, med 31. majem in 14. junijem morajo biti preiskovalcem na voljo za dodatna zaslišanja.
 

Alkohol, marihuana in psihiatrična zdravila


Pravni postopek je sprožila pritožba dveh Maradonovih hčera proti Luqueju, ki sta ga okrivili za poslabšanje stanja po operaciji. Tožilci menijo, da njegova smrt ni bila posledica zlorabe ali malomarnosti njegovih zdravnikov, ampak da so ti dobro vedeli, da bo nekdanja nogometna zvezda umrla, niso pa storili ničesar, da bi to preprečili.

Dobili so vrsto sporočil, ki kažejo, da se je medicinska ekipa zavedala, da je Maradona v zadnjih mesecih življenja užival alkohol, psihiatrična zdravila in marihuano. Zdravniška komisija meni, da so bili znaki življenjskega tveganja, ki jih je kazal nekdanji zvezdnik Napolija in Barcelone, prezrti in da je bila skrb zanj v zadnjih tednih neprimerna.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine