Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pri Uefi priznali veliko napako

Sodniki bi morali v četrtfinalu letošnjega evropskega prvenstva po igranju z roko španskega branilca Marca Cucurelle dosoditi Nemcem enajstmetrovko.
Španski branilec Marc Cucurella je takole v kazenskem prostoru z roko zaustavil strel Nemca Jamala Musiale. FOTO: Lee Smith/Reuters
Španski branilec Marc Cucurella je takole v kazenskem prostoru z roko zaustavil strel Nemca Jamala Musiale. FOTO: Lee Smith/Reuters
M. Š., STA
23. 9. 2024 | 22:47
23. 9. 2024 | 22:47
2:09

Pri Evropski nogometni zvezi (UEFA), ki ji kot predsednik poveljuje Aleksander Čeferin, so priznali, da je sodniška ekipa v četrtfinalu letošnjega evropskega prvenstva med Španijo in Nemčijo naredila napako, ker ni dosodila enajstmetrovke gostiteljem po igranju z roko španskega branilca Marca Cucurelle. Odslej bodo zahtevali strožjo kazen pri tovrstnih primerih.

Španski športni portal Revelo je poročal, da je sodniška komisija Uefa podala analizo sojenja na euru, ki naj bi pomagala vrhunskim sodnikom v novi sezoni, piše Nemška tiskovna agencija (DPA). Revelo je citiral poročilo, ki pravi, da bi morali dosoditi enajstmetrovko, ko je španski nogometaš Marc Cucurella v podaljšku na tekmi 5. julija v Stuttgartu, pri rezultatu 1:1, igral z roko.

image_alt
Nekdanji nemški as: Anglija – Slovenija? Težko je gledati takšno tekmo

Angleški sodnik Anthony Taylor ni dosodil enajstmetrovke, prav tako ni bilo posredovanja video sodnika, kar je Uefa zdaj označila za napako. »V skladu z najnovejšimi smernicami Uefe je treba stik z roko, ki preprečuje strel na gol, kaznovati strožje in v večini primerov dosoditi enajstmetrovko, razen če je roka branilca zelo blizu telesa ali se ga dotika,« so sporočili iz Uefe.

»V tem primeru je branilec ustavil strel na vrata z roko, ki ni ravno ob telesu. Na ta način je povečal svojo maso, zato bi morali dosoditi enajstmetrovko,« še piše v omenjenem poročilu.

Španci so na koncu tekmo odločili v svojo korist z izidom 2:1 in se pozneje ovenčali z naslovom evropskih prvakov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine