Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Med slovensko himno si je zavezoval nogometne čevlje in žvečil

Nemški novinarji so postali pozorni na arogantno vedenje mladega angleškega zvezdnika Juda Bellinghama.
Jude Bellingham je takole pričakal konec tekme s Slovenijo. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Jude Bellingham je takole pričakal konec tekme s Slovenijo. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
27. 6. 2024 | 18:00
27. 6. 2024 | 18:01
1:54

Angleške nogometaše so pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji mnogi uvrščali v najožji krog favoritov, toda Otočani za zdaj te vloge (še) niso upravičili. V skupini C so resda osvojili prvo mesto (pred Danci, Slovenci in Srbi), vendar pa s svojimi predstavami niso navdušili. Nič čudnega, da jim iz tekme v tekmo glasneje žvižgajo celo njihovi navijači.

Nekaterim nemškim novinarjem so padli v oko tudi arogantni nastopi zvezdnika Juda Bellinghama. Pred začetkom torkove tekme s slovensko reprezentanco si je, denimo, med igranjem Zdravljice – meni nič, tebi nič – kleče počasi zavezoval nogometne čevlje, pri čemer se mu ni prav nič mudilo. Za nameček je med slovensko himno še tako žvečil, da so ga videli celo s tribun, po koncu uvodne slovesnosti pa je žvečilni gumi odvrgel na zelenico.

Med tekmo je bil nato mladi as, ki bo – mimogrede – pojutrišnjem praznoval 21. rojstni dan, le bleda senca samega sebe pri madridskem Realu, s katerim je v minuli klubski sezoni osvojil tako rekoč vse, kar se je osvojiti dalo. Judova statistika je ostala prazna. Še več; proti slovenskim vratom ni sprožil niti enega strela, poleg tega (si) ni ustvaril nobene priložnosti. To je bil zanj in za njegove soigralce večer za pozabo. Podobnega si Angleži v osmini finala v nedeljo proti Slovakom (18.00) ne bodo smeli privoščiti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine