Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Avstrijski zvezdnik jezen zaradi pravih grbin na igrišču v Stožicah

Severni sosedi so se hudovali zavoljo slabe travnate površine na ljubljanskem štadionu. Arnautović: Videli smo le eno moštvo, ki si je želelo zmagati.
Marcel Sabitzer se je po tekmi v Stožicah držal za glavo. FOTO: Jure Makovec/AFP
Marcel Sabitzer se je po tekmi v Stožicah držal za glavo. FOTO: Jure Makovec/AFP
7. 9. 2024 | 17:17
7. 9. 2024 | 17:37
2:08

Avstrijski nogometaši so po sinočnjem neodločenem izidu s Slovenci (1:1) obžalovali, da niso unovčili (terenske) premoči oziroma občutno večje posesti žoge (v odstotkih 61:39). Zato so vsi po vrsti s selektorjem Ralfom Rangnickom na čelu okrivili tudi zelo slabo igrišče na štadionu v Stožicah.

»V normalnih razmerah bi morali dobiti to tekmo. Zaradi tega smo seveda razočarani,« je priznal Marcel Sabitzer, ki je bil eden od najvidnejših akterjev uvodnega dvoboja nove sezone lige narodov v Ljubljani. »Manjkala je točnost podaj, kar gre pripisati tudi neravni travnati površini. Težko je biti natančen, če sproti nastajajo prave grbine,« je opisal zahtevne razmere na stožiškem štadionu, kakršnim že dolgo ni bil priča.

Kritičen je bil tudi Marko Arnautović (v dvoboju s slovenskim vratarjem Matevžem Vidovškom). FOTO: Jure Makovec/AFP
Kritičen je bil tudi Marko Arnautović (v dvoboju s slovenskim vratarjem Matevžem Vidovškom). FOTO: Jure Makovec/AFP

Igrišče odločilno vplivalo na izid

»Naše prednosti so v različnih uigranih kombinacijah, ki tokrat niso prišle toliko do veljave. Zaradi tega lahko rečemo, da je igrišče odločilno vplivalo na izid,« je zvezdniku dortmundske Borussie prikimal avstrijski vratar Patrick Pentz. Z reprezentančnima kolegoma se je strinjal tudi izkušeni napadalec Marko Arnautović.

»Vedeli smo, da tekma ne bo preprosta, kar se je tudi uresničilo. Nekajkrat nam je (z)manjkala zadnja podaja, s katero bi lahko tekmo odločili v svojo korist. Na igrišču pa smo videli le eno moštvo, ki si je želelo zmagati, to pa smo bili mi,« je poudaril 35-letni član milanskega Interja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine