Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prekinjeni obračun Nice in Marseilla oktobra na nevtralnem prizorišču

Provansalski dvoboj Nice in Marseilla, ki ga v francoskem prvenstvu zaradi vdora navijačev niso odigrali do konca, bodo ponovili konec oktobra.
Payet (spodaj levo v modrem dresu) se je moral braniti pred jeznimi navijači Nice. FOTO: Valery Hache/AFP
Payet (spodaj levo v modrem dresu) se je moral braniti pred jeznimi navijači Nice. FOTO: Valery Hache/AFP
14. 9. 2021 | 09:48
14. 9. 2021 | 10:04
1:23
Vodstvo francoske ligue 1 je sporočilo, da bodo provansalski derbi med Nico in Marseillom, ki so ga nedavno prekinili hudi izgredi in vdor navijačev, ponovili 27. oktobra. Navijači Nice so z različnimi predmeti obmetavali nogometaše gostujočega moštva, vezist Dimitri Payet pa je na tribuno zalučal plastenko, kar je privržence orlov tako razhudilo, da so želeli z nekdanjim francoskim reprezentantom obračunati na zelenici.

Ponovljene tekme sicer ne bodo odigrali na štadionu Nice, temveč na nevtralnem prizorišču, je še potrdila Ligue 1. Nici so odvzeli dve točki, eno pogojno, vodstvo ligaškega tekmovanja LFP pa je ob preiskavi, ki še poteka, odredilo igranje ene tekme pred praznimi tribunami. 

Marseillov branilec Alvaro Gonzalez bo moral zaradi pretepanja počivati na dveh tekmah, Payet je dobil pogojno kazen ene tekme, medtem ko klubski fizioterapevt Pablo Fernandez na francoske zelenice ne bo smel stopiti kar devet mesecev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine