Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po Čeferinu in komisiji nad superligo tudi Agnelli

Potem ko je zavrnil zaprto nogometno superligo tudi prvi mož združenja klubov, je ideja o superligi zanesljivo propadla.
Prvi mož združenja klubov Eca Andrea Agnelli (desno) je zavrnil idejo o zaprti superligi podobno kot nedavno predsednik Uefe Aleksander Čeferin. FOTO: Francois Walschaerts/Reuters
Prvi mož združenja klubov Eca Andrea Agnelli (desno) je zavrnil idejo o zaprti superligi podobno kot nedavno predsednik Uefe Aleksander Čeferin. FOTO: Francois Walschaerts/Reuters
27. 1. 2021 | 20:30
27. 1. 2021 | 23:07
1:47
Zamisel o nogometni superligi je dokončno pokopana, potem ko jo je označil kot neprimerno tudi prvi mož združenja najbogatejših klubov (Eca) Andrea Agnelli, sicer predsednik torinskega Juventusa.
 
Nedavno je to javno storil predsednik Uefe Aleksander Čeferin, na njegovo pobudo je poslala v javnost pismo tudi Fifa, podpisali pa so ga tudi predsedniki vseh celinskih krovnih zvez. Pozneje je podprla namero Evropske nogometne zveze tudi predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen in zatrdila, da bi bilo zaprto tekmovanje v nasprotju z evropskim pogledom na šport.


Sanje moramo omogočiti tudi najmanjšim klubom

 
Agnelli je zatrdil, da liga prvakov nikdar ne bi smela postati tekmovanje, v katerega se ne bi mogli prebiti najšibkejši klubi v Evropi. »Tekmovanja na stari celini ne bi smela biti zaprta. Mi kot upravljalci industrije moramo omogočiti sanje tudi najmanjšim klubom, saj je prav to ena od gonilnih sil evropske nogometne industrije,« je prepričan Agnelli.
 
Predsednik Juventusa kljub vsemu pričakuje reformo sedanje ureditve Uefine lige prvakov. »Upoštevati moramo želje in pričakovanja naših najmlajših spremljevalcev. Te zanimajo mednarodne tekme, torej več mednarodnih tekem, obenem pa moramo spoštovati tudi tradicijo nacionalnih prvenstev po Evropi,« je dodal Agnelli, ki pričakuje, da bo o kakršnihkoli morebitnih spremembah odločala tudi skupščina združenja klubov (Eca).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine