Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Perujci vendarle dočakali prvo zmago (VIDEO)

Urugvajska nogometna reprezentanca je v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026 doživela boleč poraz.
Miguel Araujo (desno) se je takole veselil zmgovitega gola za Peru. FOTO: Ernesto Benavides/AFP
Miguel Araujo (desno) se je takole veselil zmgovitega gola za Peru. FOTO: Ernesto Benavides/AFP
M. Š., STA
12. 10. 2024 | 08:42
12. 10. 2024 | 09:01
1:51

Urugvajski nogometaši so v devetem kolu južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026 z 0:1 izgubili proti Perujcem. S tem porazom so zapravili možnost, da bi se prebili na drugo mesto.

Perujci so na prvo zmago v teh kvalifikacijah čakali kar devet tekem. Do slavja in treh točk, s katerimi so se dvignili z dna lestvice, so prišli v 88. minuti, ko je v polno zadel Miguel Araujo.

Že dan prej so se Brazilci veselili četrte zmage, potem ko so v gosteh z 2:1 ugnali zdaj zadnjeuvščene nogometaše Čila, Argentinci pa so se v razmočenem Maturinu razšli neodločeno z Venezuelci (1:1). Bolivijci so bili z 1:0 boljši od drugouvrščenih Kolumbijcev, Ekvadorci in Paragvajci pa so se razšli brez golov.

Urugvajci, ki se lahko pohvalijo z dvema naslovoma svetovnih prvakov (1930, 1950), so s 15 točkami ostali na tretjem mestu. Na vrhu so Argentinci (19), drugi pa Kolumbijci (16)

Naslednje kolo, s katerim se bodo južnoameriške kvalifikacije prevesile v drugo polovico, bo na sporedu v noči s torka na sredo, ko bodo na sporedu tekme Kolumbija – Čile, Paragvaj – Venezuela, Urugvaj – Ekvador, Argentina – Bolivija in Brazilija – Peru.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine