Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Schweinsteigerju med prenosom dvignilo pokrov

Nekdanji vrhunski nemški nogometaš se kot strokovni komentator jezi na sodniške napake.
Bastian Schweinsteiger (levo) se jezi na sodnike. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Bastian Schweinsteiger (levo) se jezi na sodnike. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
19. 6. 2024 | 18:47
19. 6. 2024 | 19:21
1:51

Nekdanji vrhunski nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger, zdaj tudi strokovni komentator pri televizijski postaji ARD, se je po sinočnji tekmi evropskega prvenstva med Portugalsko in Češko (2:1) vidno jezil na sodnika Marca Guido. Malo pred zmagovitim golom, ki ga je Francisco Conceiçao dosegel tik pred koncem dvoboja, je namreč italijanski delivec pravice prezrl očiten prekršek nad Čehom Barakom Doudero.

»Nelson Semedo je trčil v Dodero. Sploh ni šel na žogo. To je bil čisti prekršek! Pičlih 20 sekund pozneje je bilo 2:1 za Portugalsko,« je zmajeval z glavo Schweinsteiger. »Ne razumem, da sodnik, ki je stal relativno blizu, tega ni opazil. Žal mi je Čehov, ki so dali vse od sebe. Zaslužili bi si točko za neodločen izid (1:1). Zares me jezi, da je sodnik tako posegel v razplet tekme,« se je vznemiril 39-letni Nemec.

Ob tem je izpostavil tudi sodniško napako na tekmi med Avstrijo in Francijo (0:1). »Vsi so videli, da ni bilo kota, le sodnik tega ni opazil – edini na igrišču! Kakor je prezrl tudi Semedov očitni prekršek,« se je jezil Schweinsteiger, ki je sicer za izbrano vrsto Nemčije zbral 121 nastopov, na katerih je dosegel 24 golov.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine