Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nogometaši Celte Viga prekinili zmagoviti niz Atletica

Jan Oblak & Co. so se morali po devetih zaporednih zmagah sprijazniti z neodločenim izidom.
Jan Oblak je moral tokrat dvakrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Jan Oblak je moral tokrat dvakrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
8. 2. 2021 | 23:32
8. 2. 2021 | 23:56
1:37
Nogometaši madridskega Atletica so se v dvoboju 20. kola (oziroma 22.) elitne španske lige z igralci kluba Celta Vigo razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). »Žimničarji« tako s tekmo manj ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, na kateri imajo kot vodilni osem točk več kot zvezdniki Barcelone in madridskega Reala.

Tekmo na štadionu Wanda Metropolitano so bolje začeli gostje, ki so v 13. minuti prešli v vodstvo, potem ko je žogo za hrbet slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka spravil Španec Santi Mina. Nato je na sceno stopil urugvajski zvezdnik Luis Suarez, ki je zasukal rezultat. Najprej je v 45. minuti izenačil na 1:1, na začetku drugega polčasa (v 50. minuti) pa je s svojim drugim golom povišal na 2:1.

Ko je že kazalo, da bodo nogometaši Atletica dosegli še deveto zaporedno zmago v španskem prvenstvu, jim je z izenačujočim zadetkom v 89. minuti račune prekrižal Argentinec Facundo Ferreyra. Tako so igralci Celte Viga prišli do 26. točke, s katero zasedajo deseto mesto.

»Rdeče-beli« bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, ko bodo gostovali pri igralcih Granade. Real Madrid bo jutri gostil Getafe, Barcelona pa v soboto Deportivo Alaves.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine