Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na obzorju napet spopad Maribora in Kopra za prvaka

Zadnja tekma 30. kola slovenskega nogometnega prvenstva je prinesla zanesljivo zmago Kopra nad Celjem.
Kaheem Parris je zabil velemojstrski gol po prodoru v kazenski prostor Celja. FOTO: Matej Druznik
Kaheem Parris je zabil velemojstrski gol po prodoru v kazenski prostor Celja. FOTO: Matej Druznik
Š. R., STA
10. 4. 2022 | 17:14
10. 4. 2022 | 22:49
4:08

Zadnja tekma 30. kola slovenskega nogometnega prvenstva je prinesla zanesljivo zmago Kopra nad Celjem (3:1), s katero smo šest kol pred koncem sezone dobili dvoboj za naslov prvaka. Maribor je namreč dan prej dobil večni derbi z Olimpijo in tako spravil Ljubljančane v prevelik zaostanek za kaj več v tej sezoni. Štajerce in Koprčane ločijo na lestvici le tri točke.

image_alt
Derbi navdušil Štajerce, prizemljil in preusmeril Ljubljančane

Koprčani so v dvoboju s Celjem – ekipi se bosta ta mesec merili tudi v polfinalu pokala – želeli ohraniti stik z Mariborom. Želje so se jim uresničile po zaslugi Kaheema Parrisa in Lamina Colleyja, ki sta prepolovila točkovni zaostanek. Koper je zdaj v nizu šestih tekem brez poraza in ima že sedem točk prednosti pred Olimpijo. Celje, ki je pred tem zmagalo trikrat na zadnjih štirih tekmah, je vpisalo 15. poraz in ostaja sedmo. Navijači že pogledujejo proti 30. aprilu, ko se bosta prav Maribor in Koper pomerila v derbiju na štadionu pod Kalvarijo.

Le še dvoboj za naslov prvaka

Tabor je že prej premagal Domžalčane z 2:1 (1:0), zmagoviti gol pa je v 84. minuti zabil Dino Stančič. Po treh tekmah brez polnega izkupička so aduti trenerja Dušana Kosića na predzadnjem mestu malce pobegnili Aluminiju, pred katerim imajo šest točk prednosti, za rešilnim osmim mestom, ki ga zasedajo Radomlje, pa zaostajajo za tri.

Prva liga Telemach, 30. kolo:
Bravo : Mura 1:2 (Bajde 36.; Daku 25., Klepač 68.)
Kalcer Radomlje : Aluminij 1:1 (Mrkonjić 40./11-m; Špehar 14.)
Maribor : Olimpija 1:0 (Mudrinski 75.)
CB24 Tabor Sežana : Domžale 2:1 (Briški 7./11-m, Stančič 84.; Jakupović 49.)
Koper : Celje 3:1 (Colley 13., 82., Parris 66.; Sokler 23.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Mura je ušla Bravu

Sobotni obračun Brava, ki je pogrešal kaznovane Nemanjo Jakšića, Martina Kramariča in Gašperja Trdina, in Mure, ki je morala igrati brez Nika Lorbka in Klemna Šturma, je pripadel državnim prvakom iz Murske Sobote. Ti so vse bližje osvojitvi vsaj četrtega mesta, saj imajo zdaj na njem pet točk prednosti pred sobotnim tekmecem. Sobočani so uvodoma nekaj več poskušali, a prav resno niso ogrozili Matije Orbanića.

V Sežani so gostitelji vendarle prišli do treh točk. FOTO: CB24 Tabor
V Sežani so gostitelji vendarle prišli do treh točk. FOTO: CB24 Tabor

Sledilo je bolj ali manj enakovredno merjenje moči, v katerem je v obeh ekipah manjkala zadnja podaja. V 25. minuti pa je Mura povedla. Luka Bobičanec je na dobrih 20 metrih lepo prišel do strela, domači vratar Orbanić je strel sicer obranil, a žogo odbil le do Mirlinda Dakuja, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo.

image_alt
Mudrinski junak Maribora za veliko zmago

Tri minute pozneje je prvič resneje zagrozil tudi Bravo, Almin Kurtović je streljal s približno 20 metrov, Marko Zalokar pa je žogo odbil čez prečko. Podobno je vratar Mure storil tudi v 36. minuti, ko je obranil poskus z glavo Gregorju Bajdetu. Toda še v isti minuti po kotu z desne strani je Bravov napadalec dobil dvoboj z Zalokarjem, ko je žogo z nogo iz prve poslal pod prečko.

V drugem polčasu je dvoboj začinilo sneženje, sama igra pa uvodoma ni ponudila posebej razburljivega dogajanja. V 62. minuti pa je Bravo imel dve lepi priložnosti v enem napadu. Najprej je Stefan Milić s strelom z glavo zadel prečko, odbite žoge pa nato Amarju Memiću ni uspelo poslati mimo Zalokarja. Na drugi strani je Samsindin Ouro poskusil s strelom od daleč, Orbanić pa je bil na mestu.

Muraši proslavljajo po golu v mreži Tottenhama na lanski tekmi skupinskega dela evropske lige. FOTO: Srdjan Živulović/Reuters
Muraši proslavljajo po golu v mreži Tottenhama na lanski tekmi skupinskega dela evropske lige. FOTO: Srdjan Živulović/Reuters

Ta pa je spet klonil v 68. minuti, ko se je Mihael Klepač v kazenskem prostoru otresel Marka Španringa in nato z nizkim strelom poskrbel za 2:1. Na vse bolj pobeljenem igrišču je nato sledilo obdobje brez posebnih priložnosti, je pa v 90. minuti po strelu domačih moral posredovati Zalokar, ki je nato v sodniškem dodatku ujel še žogo po strelu Simona Nsanaja. Bravo bo v 31. kolu v soboto gostoval v Celju, Mura pa bo dva dni pozneje gostila Aluminij.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine