Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mura bo morala počakati, v Londonu bo zdaj vse v znamenju derbijev

Derbi s Chelseajem prvi v nizu izzivov, ki do tekme z Muro čakajo Tottenham. Manchester United bo ta konec tedna igral na drugi strani Londona.
Tudi najnovejši napadalni adut Tottenhama, Španec Bryan Gil, ki se je klubu pridružil iz Seville, je po koncu tekme z Rennesom deloval precej izmučen. FOTO: Stephane Mahe Reuters
Tudi najnovejši napadalni adut Tottenhama, Španec Bryan Gil, ki se je klubu pridružil iz Seville, je po koncu tekme z Rennesom deloval precej izmučen. FOTO: Stephane Mahe Reuters
18. 9. 2021 | 09:00
4:03
Dvoboj s slovenskim državnim prvakom v konferenčni ligi je v mislih članov in navijačev Tottenhama v tem hipu povsem pri dnu seznama prioritet. Moštvo iz Londona konec tedna začenja peklenski ritem derbijev, ki bo trajal vse do obiska Mure 30. septembra.

Za prigaran neodločen izid z 2:2 v Rennesu je Tottenham plačal visoko ceno: poškodovala sta se Steven Bergwijn in Lucas Moura, ob težavah južnokorejskega asa Son Heung-mina pa se je trener Nuno Espirito Santo pred derbijem s Chelseajem znašel v škripcih. Spursi bodo v naslednjih 12 dneh odigrali tri zahtevne obračune, saj po derbiju z evropskimi prvaki sledi obisk Wolverhamptona, kjer je nekdanji trener Jana Oblaka zelo uspešno deloval zadnja štiri leta. Za piko na i štiri dni pred gostovanjem Mure severne Londončane čaka še tekma sezone pri največjem rivalu Arsenalu.

INFOGRAFIKA: Delo
INFOGRAFIKA: Delo


»Ne slepimo se, grozno je,« je o poškodbah dejal Nuno, potem ko je za točko po precej povprečni predstavi zadel vezist Pierre-Emile Højbjerg v 76. minuti. »A premagovanje ovir nas bo v prihodnje zagotovo okrepilo,« ostaja optimističen Portugalec, čigar južnoameriški varovanci Cristian Romero, Giovani Lo Celso in Davinson Sanchez so dneve po reprezentančnih obveznostih preživljali v karanteni na Hrvaškem. London so zapustili na lastno pest in »preslišali« ukaz kluba.

Na drugi strani prestolnice bo pri nekdanjem trenerju Davidu Moyesu in West Hamu gostoval Manchester United. Kladiva so se iz Zagreba vrnila z lepo zmago na tekmi prvega kola evropske lige (2:0), rdeči vragi so bili v Bernu v ligi prvakov deležni hladne prhe kljub že tretjemu golu Cristiana Ronalda po vrnitvi v klub. Trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja po porazu z 1:2 pred kritikami brani izvršni podpredsednik Ed Woodward, ki je javnosti predstavil najnovejše denarno poročilo.

»Za nami je 12 mesecev, ki so bili eni najtežjih v zgodovini. Okrepitve dokazujejo, da trdno verjamemo v Oleja in njegovo uspešnost,« je dejal Woodward. Na letni ravni je klub zabeležil 108 milijonov evrov izgube, a dolgovi so se zmanjšali za dobrih 11 odstotkov na skupnih 491,5 milijona. Prvak Manchester City se bo doma udaril s Southamptonom, Liverpool po dramatični zmagi nad Milanom ostaja na Anfieldu, kamor prihaja Crystal Palace.


Juventus ni več favorit


Milan bo spet gostoval, tokrat pri Juventusu. Massimiliano Allegri si je trenersko ime ustvaril ravno pri rdeče-črnih, ki jim je leta 2011 prinesel zadnji državni naslov pred začetkom devetletne prevlade stare dame. V tem obdobju je Milan premagal rivale le petkrat, od tega kar dvakrat na zadnjih treh tekmah – maja letos je bilo v Torinu 0:3, kar varovance Stefana Piolija morda postavlja celo v vlogo favoritov.



»Milan je v tem trenutku močnejši, Paolo Maldini, Frederic Massara in Pioli so pri gradnji ekipe, ki je imela zadnjih nekaj let težave, opravili odlično delo,« je za Gazzetto dello Sport priznal dolgoletni vezist črno-belih Claudio Marchisio. »Juve je sredi prenove, ta ekipa pa mora dokazati, da je na ravni tiste, ki je začela zadnji zmagoviti cikel. Potrebujejo le čas,« je dodal.

Slovenski obračun bo na sporedu v Salernu, k Vidu Belcu prihaja Atalanta Josipa Iličića. Vodilna Roma bo gostovala v Veroni, branilec lovorike Inter pa bo po bolečem porazu z Realom gostil Bologno s starim znancem Sinišo Mihajlovićem na klopi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine