Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Žugelj novinec za odločilni tekmi na Kekovem seznamu

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je razkril seznam fantov, s katerimi bo računal naslednji teden v boju za euro 2024. Novinec je Nino Žugelj.
Matjaž Kek se nahaja v obetavnem položaju. FOTO: Leon Vidic
Matjaž Kek se nahaja v obetavnem položaju. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
7. 11. 2023 | 13:00
7. 11. 2023 | 13:23
2:44

Na seznamu Matjaža Keka za obračuna z Dansko 17. novembra in Kazahstanom 20. novembra ni presenečenj, novinec je vezist Nino Žugelj. V obrambi pričakovano manjka David Brekalo, tako kot na minuli akciji ga menja branilec Celja David Zec.

»Smo v položaju, v katerem smo si želeli biti, tu smo zasluženo, ampak črta se povleče na koncu. Vse misli so usmerjene v kakovostno pripravo, potem bo na vrsti prva tekma, nato se bomo pogovarjali o drugi. Nekaj več težav pa je s poškodbami, zaradi tega bo prišlo še do nekaj sprememb na seznamu,« je na novinarski konferenci pojasnil Kek in dodal, da imajo težave Žan Celar, pa tudi Erik Janža, Petar Stojanović in Timi Max Elšnik.

Preberite tudi: Kaj morajo storiti Slovenci, da bi se uvrstili na euro 2024

»Ne moreš vedno biti z vsemi, ampak zaupam tistim, ki bodo igrali. Ustvarila se je skupina kakovostnih, karakterno močnih igralcev, ki so sposobni odigrati dobri tekmi. Pričakovanja so velika, ampak moraš ostati normalen, skromen, samozavesten, odločen in z motivacijo, ki ti jo da ta položaj. Druge filozofije ni,« je še povedal selektor.

Slovenija, ki se bo zbrala v nedeljo, je na svojih prvih osmih tekmah v skupini H zbrala šest zmag ter po en neodločen izid in poraz ter ima 19 točk. Enako število točk ima tudi Danska, ki bo 17. novembra v Koebenhavnu predzadnji tekmec Slovencev, v igri za prvi dve mesti, ki vodita na EP v Nemčijo, pa je še Kazahstan, ki je pri 15 točkah in bo 20. novembra gostoval v Stožicah. Finska z 12, Severna Irska s šestimi točkami in San Marino, ki je brez točk, so že brez možnosti.

Danska, s katero ima Slovenija en neodločen izid in štiri poraze, je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 19. mestu, Slovenija je 54., Kazahstan, s katerim so se Slovenci merili enkrat in ga premagali, pa 98.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine