Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Zvonimir Boban: Tega morda ni pričakoval niti Aleksander Čeferin

Nekdanji hrvaški nogometni as Zvonimir Boban o svojem delu na Uefi, predsedniku Aleksandru Čeferinu, reprezentanci Slovenije in spominih na Bežigrad.
Zvonimir Boban pozorno spremlja tudi slovensko reprezentanco. FOTO: Uefa
Zvonimir Boban pozorno spremlja tudi slovensko reprezentanco. FOTO: Uefa
22. 4. 2023 | 06:00
22. 4. 2023 | 08:51
17:05

V nadaljevanju preberite:

Zvonimir Boban sodi med najboljše zvezne nogometaše doslej, markantno kariero je zgradil v majicah dveh klubov in reprezentanc. Pozneje je bil strokovni komentator in nekaj časa vodil zagrebški časopis Sportske novosti, deloval je tudi na Svetovni nogometni zvezi (FIFA). Pred dvema letoma je sprejel ponudbo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina in se pridružil Evropski nogometni zvezi kot vodja nogometa (chief of football). Dobro pozna Slovenijo, njegovo delo je povezano z razvojem nogometa, zato je pravi sogovornik pred izzivi, ki čakajo čudovito igro z žogo.

Z nekdanjim asom Dinama in Milana smo se pogovarjali o njegovem delu na Uefi, predsedniku Aleksandru Čeferinu in spominih na Bežigrad, na katerem je odigral več tekem, prvo tudi v ligi prvakov. Boban je ocenil položaj slovenske reprezentance v boju za euro 2024, prihodnost Benjamina Šeška in natančno pojasnil, kaj želi doseči Uefa okrog dileme igranja z roko v kazenskem prostoru. Z njim smo primerjali tudi Uefo in Fifo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine