Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak le še zmago od rekorda, Gironi katalonski derbi

Jan Oblak z madridskim Atleticom ni odigral najboljše tekme, a je vseeno prišel do zmage z 2:1 proti Almerii in je le še eno domačo zmago oddaljen od rekorda.
Antoine Griezmann je bil znova ključna figura Atletica z golom in asistenco. FOTO: Susana Vera/Reuters
Antoine Griezmann je bil znova ključna figura Atletica z golom in asistenco. FOTO: Susana Vera/Reuters
N. Gr.
10. 12. 2023 | 16:40
10. 12. 2023 | 23:16
4:11

Konec tedna v španskem državnem prvenstvu je v znamenju derbija Barcelone in Girone (21.00), slovenski reprezentančni kapetan Jan Oblak pa je bil z Atleticom iz Madrida na delu že popoldne, ko so premagali Almerio z 2:1. Madridčani so tekmo začeli udarno, že v šesti minuti je mrežo zatresel Antoine Griezmann, a je bil zadetek razveljavljen.

Drugače je bilo po slabih 20 minutah igre, ko je najprej zadel Alvaro Morata v 17. minuti, pet minut kasneje je Angel Correa poskrbel za mnogo bolj varno vodstvo ekipe Diega Simeoneja. Domačini so se nato preveč sprostili in Almeria si je pripravila nekaj lepih priložnosti. Gol za Almerio je dosegel Leo Baptistao, nato pa je moral Oblak petkrat posredovati, da je Atletico prišel do vseh treh točk. 

Z novo zmago so Madridčani prišli do že 19. zaporedne zmage na domačem Metropolitanu, nazadnje so izgubili 8, januarja proti Barceloni, remizirali pa 4. februarja proti Getafeju. Zdaj so le še zmago oddaljeni od svojega rekorda po zaporednih zmagah na domačem igrišču, postavili so ga v sezoni 2012/13. 

Zelo pestro je bilo na Olimpijskem štadionu v Barceloni, kjer je gostovala Girona. Presenečenje sezone v la ligi je pripravilo novo izjemno predstavo in s 4:2 je Girona ugnala še varovance Xavija. Tekma se je prelomila po izjemnem golu Miguela za 2:1 tik pred koncem prvega polčasa, po golu Valeryja je Girona vodila s 3:1 do 92. minute, ko sta zadetka na vsaki strani prispevala še Ilkay Gundogan in Christian Stuani. Girona je po 16 odigranih tekmah še vedno na prvem mestu španskega državnega prvenstva. 

V angleškem prvenstvu se je po razočaranju proti Aston Villi med tednom, kjer so prikazali eno najslabših predstav pod vodstvom Pepa Guardiole in izgubili z 1:0, Manchester City vendarle uspel pobrati in zmagati proti Lutonu z 2:1. City še enkrat več ni blestel na igrišču, na sredini igrišča jim manjka kreativnosti, povratek Kevina de Bruyneja po novem letu bo za Guardiolo prišel kot naročen. Zmago proti Lutonu sta z goloma v drugem polčasu prinesla Bernardo Silva in Jack Grealish. 

Na derbiju nedeljskega popoldneva v premier league je Tottenham nekoliko presenetljivo prepričljivo premagal Newcastle s 3:0. Hud tekmovalni tempo in obilica poškodb sta se tokrat srakam poznala, Tottenham je po dveh golih Richarlisona in zadetku Destinyja Udogieja v 60. minuti vodil že s 3:0, končni izid pa sta postavila Heung-Min Son in Joelinton, ki je v 91. minuti prispeval častni gol za goste. 

V bundesligi sta se v nedeljo pomerila Stuttgart in Bayer Leverkusen, najprijetnejši presenečenji letošnje sezone v nemškem prvenstvu. Gledalci v Stuttgartu so pospremili atraktivno nogometno predstavo s kar 44 streli, 18 jih je šlo v okvir vrat in skoraj neverjetno je, da je ostalo pri enem zadetku na vsaki strani. Za Bayer se je ponovila zgodba iz derbija z Borussio Dortmund minuli konec tedna, ko so se v prvem polčasu znašli v zaostanku, v drugem pa pripšli do izenačenja, strelec je bil Florian Wirtz

Po nepričakovanem porazu Bayerna proti Eintrachtu je Bayer z remijem povišal prednost na štiri točke, tretji Stuttgart zaostaja še točko več, a ima Bayern v žepu še neodigrano tekmo z berlinskim Unionom. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine