Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Polom Bavarcev v bančni prestolnici

V 14. kolu nemškega nogometnega prvenstva visok poraz Bayerna v Frankfurtu, Leipzig zmagal v Dortmundu.
Hugo Larsson in rdeče-črni so napolnili mrežo Bayerna. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Hugo Larsson in rdeče-črni so napolnili mrežo Bayerna. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Š. R., STA
9. 12. 2023 | 18:30
9. 12. 2023 | 20:57
2:39

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. kolu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo priložnost, da prednost poviša na šest točk.

Eintracht je na domači zelenici ujel zelo učinkovit dan proti aktualnim prvakom. Ti so v 36. minuti zaostajali že z 0:3, potem ko so zadeli Omar Marmoush (12. minuta), Eric Dina Ebimbe (31.) in Hugo Larsson (36.).

Pred polčasom je za nekaj upanja pri Bavarcih poskrbel Joshua Kimmich (44.), a je že v prve četrt ure drugega dela frankfurtski klub zadel še dvakrat. Natančna sta bila Dina Ebimbe (50.) in Ansgar Knauff (60.).

Bayern je nazadnje pet golov prejel 27. oktobra 2021 v pokalu, ko je Borussia Mönchengladbach slavila s 5:0, pred tem pa so nazadnje v domačem prvenstvu prav proti Eintrachtu iz Frankfurta prejeli pet golov ob porazu 2. novembra 2019. Tudi takrat je bilo 1:5.

Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla je v derbiju ugnal Borussio iz Dortmunda s 3:2. Ekipa iz Saške je imela večino dvoboja igralca več na zelenici, potem ko je rdeč karton prejel Mats Hummels. Leipzig je povedel v 32. minuti, ko je avtogol dosegel Ramy Bensebaini. Domači so nato kljub igralcu manj tik pred polčasom izenačili prek Niklasa Süleja. V drugem delu je Christoph Baumgartner zadel za novo vodstvo gostov v 54. minuti, kasneje pa je imel predvsem Šeško, ki je v igro vstopil v 76. minuti, nekaj lepih priložnosti, da bi odločil tekmo.

Je pa to uspelo Yussufu Poulsnu tik po izteku 90 minut. Niclas Füllkrug je dve minuti kasneje zadel za 2:3, Borussia pa je nato v napetem sodnikovem dodatku zapravila še nekaj priložnosti za izenačenje. Od obeh slovenskih nogometašev pri Leipzigu je tudi Kampl dobil nekaj minut za dokazovanje, in sicer od 81. minute.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine