Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na krilih Florucza zmaga Olimpije v Kopru, Jug rešil točko Maribora

V 19. kolau slovenskega nogometnega prvenstva je vodilno Celje s 3:1 zmagalo v Kidričevem, Olimpija pa na Bonifiki s 4:2 osvojila tri točke proti Kopru.
Nogometaši Olimpije so tokrat popravili, kar jih je pestilo večino jeseni - učinkovitost. FOTO: NK Olimpija
Nogometaši Olimpije so tokrat popravili, kar jih je pestilo večino jeseni - učinkovitost. FOTO: NK Olimpija
Š. R., STA
9. 12. 2023 | 18:00
11. 12. 2023 | 21:39
6:27

Nogometaši Olimpije so na gostovanje k Kopru prišli z jasnim imperativom zmage in prikazali zelo učinkovito zmago za slavje s 4:2 in pomembne tri točke v lovu za Celjem. Junak zmage je bil Raul Alexander Florucz z dvema goloma in asistenco, bil je zelo blizu tudi hat-tricku.

Na začetku tekme je Koper pogumno začel in bil v prvih minutah dvakrat blizu prek Bedeja Osujija, a Denisa Pintola niso resno ogrozili. Nato je Olimpija začela izkoriščati napake koprske obrambe, prvič je Jan Koprivec klonil po strelu Florucza v 9. minuti, po golih Marcela Ratnika in še enkrat Florucza se je tekma v 36. minuti zdela odločena.

Po premoru je Koper krenil po hiter zadetek, ki bi še omogočal preobrat,, a je Nemanja Motika v 53. minuti postavil piko na i. Nato sta oba trenerja opravila vseh pet menjav, tempo je močno padel in na obeh straneh so se vrstile napake. Olimpija z rezervisti tekme ni znala (povsem) mirno pripeljati do konca, Koper je po dveh enajstmetrovkah (71. Mulahusejnović, 90. Osuji) prišel do znižanja na 4:2, zmage Olimpije pa domačini niso zares ogrozili. 

Ljubljančani so zdaj sedem točk za Celjem, a so odigrali tekmo več, Koper pa vsaj do jutrišnje tekme Maribora v Domžalah z Radomljami (17.30) ostaja na tretjem mestu. 

Mura – Domžale 1:0 (1:0)

Zadnjo nedeljsko tekmo sta na Fazaneriji odigrala Mura in Domžale. Pred okrog 800 gledalci so se v meglenem vremenu zapravljene priložnosti vrstile na obeh straneh, na koncu pa je bil odločilen zadetek Žana Trontlja v 36. minuti, ki je Murašem prinesel vse tri točke.

Domžale so tako prekinile niz štirih zaporednih zmag, prvič v letošnji sezoni na gostovanjih niso dosegli gola. Obe ekipi sta po slabšem začetku sezone ujele boljšo formo in sta dokaj varno na sredini prvenstvene lestvice, kjer bosta po zadnjem jesenskem kolu prihodnji konec tedna tudi prezimili. 

Bravo – Rogaška 3:2 (1:0)

Prvo nedeljsko tekmo sta v času kosila odigrala v zadnjem času razpoloženi Bravo in Rogaška, ki ostaja prikovana na dno prvenstvene lestvice. Šiškarji so med tednom iztržili točko proti Olimpiji, tudi Rogaška pa na zelenici kaže boljše predstave, kot kaže njihov točkovni izkupiček, a jim za redno zbiranje točk manjka tudi izkušenj.

Šiškarji so prek Gurlice na Žaku povedli tik pred koncem prvega polčasa, a je Nejc Gradišar z dvema zadetkoma v treh minutah (67. in 69.) poskrbel za preobrat Rogaške. Ekipa Aleša Arnola se ni predala, Luka Štor in Nikola Janjić sta v zadnjih desetih minutah poskrbela za še en preobrat in nove tri točke Brava, ki je vsaj za en dan skočil pred Maribor na 4. mesto prvenstvene lestvice.

Aluminij – Celje 1:3 (0:2)

Na uvodni tekmi 19. kola Prve lige Telemach so nogometaši Aluminija doma izgubili proti Celju z 1:3 (0:2). Gostujoči varovanci  Damirja Krznarja so začeli precej zadržano, tudi zelenica ni omogočala hitre in kombinatorne igre, a so po začetnem krču vendarle uspeli vzpostaviti premoč na zelenici. 

Vodilno moštvo državnega prvenstva je lažje zadihalo po dveh hitrih zadetkih Bajdeta in Vukliševića po dobre pol ure igre in Aluminij je bil na kolenih. Mark Zabukovnik je v 79. minuti potrdil vse tri točke za Celje, ki je Olimpiji ušlo na velikih 10 točk naskoka, Tin Martić je za Aluminij v 91. minuti le nekoliko omilil poraz.

Kalcer Radomlje – Maribor 2:2 (1:2)

Začetek zadnje tekme 19. kola je pripadel Mariborčanom, ki so že prvo konkretno akcijo spremenili v gol. Mark Strajnar je podal z leve strani na drugo vratnico, kjer je neodločnost domače obrambe izkoristil Hilal Soudani in z nekaj metrov zadel v polno. Nekaj minut zatem je po strelu Arnela Jakupovića od daleč domači vratar Luka Baš žogo preusmeril v prečko in kot, kmalu zatem pa je moral še enkrat ponjo v svojo mrežo. Jan Repas je s podajo v kazenskem prostoru našel Marka Kolarja, ta pa je iz obrata s kakšnih 14 metrov meril dovolj natančno za povišanje vodstva. V 41. minuti je po podaji Stipa Markovića s kakšnih šestih metrov zadel Madžid Šošić. Gol so sodniki sprva zaradi prepovedanega položaja razveljavili, po posredovanju Vara pa priznali. Od 64. minute so gostje igrali le z desetimi. Po ostrem prekršku Andraža Žiniča nad Cruzom je sprva sodnik pokazal rumeni karton, po ogledu posnetka pa ga je preklical in podelil rdečega. Terenske premoči gostitelji sprva niso izkoristili, imeli so dve polpriložnosti, potem pa je Šošić v 77. minuti pobegnil obrambi tekmecev po levi strani in nato spretno poslal žogo tik ob vratnici na desno stran za 2:2. V končnici tekme so Radomljani silovito pritisnili in bili zelo blizu zmagi. V 90. minuti in nato v sodnikovem dodatku je imel najprej priložnost za tretji gol Šošić, žoga je končala tik ob vratnici, potem pa dvakrat iz neposredne bližine še Dejan Vokić, a mu je oba poskusa ubranil Ažbe Jug in rešil točko Maribora.

 

Izidi 19. kola 1. SNL

sobota:

Aluminij – Celje 1:3 (Martić 90.+1.; Bajde 32., Vuklišević 34., Zabukovnik 79.)

nedelja:

Bravo – Rogaška 3:2 (Gurlica 44., Štor 84., Janjić 89.; Gradišar 67., 69. 11-m)

Koper – Olimpija 2:4 (Florucz 9., 36., Ratnik 31., Motika 54.; Mulahusejnović 71., Osuji 90.)

Mura – Domžale 1:0 (Trontelj 36.)

ponedeljek:

Kalcer Radomlje – Maribor 2:2 (Šošić 43., 77.; Soudani 7., Kolar 18.)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine