Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Lovorika le še lep spomin, tudi tifosi dvomijo o uspehu reprezentance

V Italiji začetek misije Nemčija 2024 pričakujejo brez velikih pričakovanj. Jose Mourinho: Italija ni konkurenčna najboljšim.
Nastop Nicola Fagiolija na bližnjem EP buri duhove v Italiji.

Foto Jennifer Lorenzini/Reuters
Nastop Nicola Fagiolija na bližnjem EP buri duhove v Italiji. Foto Jennifer Lorenzini/Reuters
10. 6. 2024 | 09:00
10. 6. 2024 | 12:12
4:01

V nadaljevanju preberite:

Priprave za evropsko prvenstvo v nogometu so v ciljni ravnini, a v Italiji v pričakovanju nogometnega praznika v Nemčiji ni čutiti pretirane evforije. Prej bi vzdušje lahko opisali kot ravnodušno, v uspeh italijanske izbrane vrste verjamejo le najbolj zagreti tifosi. Zbadljivke Joseja Mourinha bi v drugih časih naletele na ogorčen odziv, a tako navijači kot stroka se tokrat zavedajo, da bi bila ubranitev naslova evropskih prvakov z Wembleyja 2021 velik podvig.

Manj kot teden dni loči azzurre od prve tekme eura, lov na novo lovoriko bodo odprli s sobotno tekmo proti Albaniji. A v Rimu pravo nogometno vzdušje (še) ne vlada, v strogem središču v poplavi ameriških turistov bržkone marsikdo niti ne ve, da je euro pred vrati. Nekaj ulic stran, ob vznožju vatikanskega obzidja, je v domačinskem vrvežu vendarle drugače.

»Vedno verjamemo v svojo reprezentanco, tudi tokrat jo bomo podpirali, a menim, da bo že preboj iz skupine kar zahteven zalogaj. Nimamo tako dobrih posameznikov kot nekoč, a nas opogumlja dejstvo, da je Italija vedno zmagovala zaradi ekipnega duha. Kljub temu ne verjamem, da lahko naša reprezentanca pride daleč,« v kratkem pogovoru pove Ivan, prodajalec srednjih let v bližnji trafiki.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine