Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ljubljančani in Mariborčani preskočili še eno oviro na poti do Evrope

Nogometaši Olimpije so tudi v povratni tekmi tretjega kola kvalifikacij za konferenčno ligo premagali igralce Šerifa. Vijolični napredovali po enajstmetrovkah.
Nogometaši Olimpije so se tudi v Tiraspolu veselili zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Olimpije so se tudi v Tiraspolu veselili zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
15. 8. 2024 | 20:57
15. 8. 2024 | 23:28
2:50

Nogometaši Olimpije so se zanesljivo uvrstili v četrto kolo kvalifikacij za konferenčno ligo. Potem ko so v prvi tekmi pred svojimi navijači s 3:0 odpravili igralce moldavskega moštva Šerifa, so tudi na gostovanju v Tiraspolu slavili zmago. V povratnem dvoboju so bili Ljubljančani boljši z 1:0 (0:0), tako da so napredovali s skupnim izidom 4:0.

Zmago je »zmajem« priigral Nemanja Motika. Srbski napadalec je v 87. minuti izsilil enajstmetrovko, ki jo je tudi sam izvajal. Potem ko je natančno meril v levi spodnji kot, je na razočaranje domačih privržencev zatresel mrežo Šerifa. Gostitelji so si sicer ustvarili nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti.

»Bili smo boljši, zato smo zasluženo zmagali. Zdaj gremo naprej!« je zatrdil Motika, ki se je soigralci v tej sezoni veselil zmag na vseh dosedanjih kvalifikacijskih tekmah za konferenčno ligo.

Zeleno-beli se bodo za evropsko jesen v zadnjem kolu kvalifikacij pomerili z nogometaši Rijeke, ki so v kvalifikacijah za evropsko ligo v gosteh z 0:2 izgubili z Elfsborgom in izpadli s skupnim izidom 1:3.

Mariborčani dobili loterijo proti Vojvodini

V Bački Topoli sta se redni del tekme in podaljšek razpletla z rezultatom 1:0 za Vojvodino (v 26. minuti je zadel nekdanji Olimpijin član Đorđe Crnomarković), tako da so o zmagovalcu odločale enajstmerovke. Srečnejši so bili Mariborčani, za katere so bili natančni Orphe Mbina, El Arbi Soudani, Jan Repas in Blaž Vrhovec. Za domačo ekipo sta zadela le Njegoš Petrović in Vukan Savičević.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine