Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gregor Sikošek: Vrnil sem se v drugačen Maribor, boljši

V tej sezoni se je po poldrugem letu odsotnosti v moštvo Maribora vrnil veliki osmoljenec. Zaradi poškodbe ob euro.
Gregor Sikošek je šel čez zdravstveno kalvarijo, ki muje vzela volje evropsko prvenstvo. FOTO: Javad Parsa/AFP
Gregor Sikošek je šel čez zdravstveno kalvarijo, ki muje vzela volje evropsko prvenstvo. FOTO: Javad Parsa/AFP
12. 8. 2024 | 23:45
12. 8. 2024 | 23:48
4:48

Ligaška nogometna bitka se je po Olimpijinem spodrsljaju na gostovanju pri zadnjeuvrščenih Domžalah (0:0) vrnila v stare tirnice, zeleno-beli imajo za petami Celjane in Mariborčane. V vijoličnem moštvu se počasi v ospredje prebija eden od največjih osmoljencev Gregor Sikošek. Skoraj poldrugo leto je 28-letni Posavčan bil bitko s poškodbo in zdravstvenimi zapleti, zaradi katerih je njegova kariera visela na nitki.

Njegova odsotnost je bila vidna na igrišču, Mariborčani niso našli primerne zamenjave zanj, zdaj na položaju levega bočnega branilca »krpa luknjo« celo kapetan Martin Milec. Toda iz tekme v tekmo je Sikošek bliže stanju pred poškodbo. Takrat je bil celo prvi kandidat za levo stran selektorja Matjaža Keka.

»Da, sem nazaj,« je »na novo rojeni« Sikošek pritrdil in dodal: »Pot do stare forme bo še dolga in naporna, toda pomembno je, da sem zdravstveno povsem 'fit'. Nobenih težav ne čutim, vračajo se stari občutki. Podzavestno se še pojavljajo dvomi, a vem, da bom s samozavestjo še dvigoval formo,« se zaveda fant, ki je prestal sedem operativnih posegov na desnem kolenu, povrhu ga je ujela še bakterija. Za seboj ima res izkušnjo, ki mu je spremenila tudi življenjske nazore.

Posavec v vijoličnem Gregor Sikošek ne pričakuje velikih sprememb v moštvu po uradnem prevzemu kluba novega vlagatelja. FOTO: Marko Pigac/Delo
Posavec v vijoličnem Gregor Sikošek ne pričakuje velikih sprememb v moštvu po uradnem prevzemu kluba novega vlagatelja. FOTO: Marko Pigac/Delo

»Prišel sem do tega, da se bojujem za vsako minuto, da dejansko cenim vsako stvar. V sekundi bi lahko izgubil vse, kar sem ustvaril, zato sem še toliko bolj hvaležen za vse,« je povedal nesojeni reprezentant. »To je nogomet, šport. Če bi bil zdrav, bi morda izpolnil otroške sanje. Tudi zato imam mešane občutke. Vesel sem uvrstitve slovenske reprezentance, veselil sem se odličnih iger, a vseskozi sem razmišljal o tem, da bi lahko bil zraven.«

V Novem Sadu posebna tekma, pametna

Vrnitev v tekmovalni ritem je prinesla tudi drugačen Maribor. »Veliko se je spremenilo. Vrnil sem se skoraj v drugo moštvo. To ni več Maribor, kakršen je bil, ko sem se poškodoval. Boljši je, nenehoma se stvari izboljšujejo, drugače igramo, kar se odraža tudi v igrah in rezultatih. Ljudski vrt je postal dejansko trdnjava, ki je ne pustimo zavzeti,« je priznal, da oživlja kariero v močnejšem Mariboru, ki ima pred seboj tudi zahteven evropski izziv. Povratni dvoboj 3. kola kvalifikacij za konferenčno ligo proti Vojvodini v Novem Sadu je lahko nova stopnička v klubskem in njegovem napredku.

»Možnosti so 50-odstotne, a imamo prednost gola. To ne bo ena od tekem, posebna bo, za pametne. Vemo, kaj nam prinaša, in vemo, da imamo kakovost. Ne bomo se zaleteli, igrali bomo tekmovalno in za rezultat. To je naša rdeča nit, na treningih jo utrjuje tekmovalnost skozi različne vaje, saj krepi in spodbuja razvoj,« je pogled usmeril proti Novemu Sadu, medtem ko ima Maribor tudi na domači fronti močna tekmeca.

»Predvsem me veseli, da raste raven tekmovanja, Celjani so z vlaganji naredili veliko korakov naprej, Olimpija je vedno pri vrhu. V Evropi se ta ligaški razvojni pospešek odraža na rezultatih,« je povedal »mariborski« Artičan. Pozorno spremlja tudi klubske organizacijske spremembe, ki bodo pod vodstvom vlagatelja Acuna Ilicalija prinesle nove prijeme, morda tudi športne.

»Zaenkrat ne vidim razlogov za korenite spremembe v moštvu. Ne čutimo, da bi se sploh kaj dogajalo. Najbrž je drugače v pisarnah. Ne nazadnje, z nami je vseskozi Ilicalijev zaupnik, vsi so zadovoljni s tem, kako napredujemo, treniramo in igramo,« je zaokrožil morda ena od največjih okrepitev Maribora v poletnem prestopnem roku.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine