Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Slovenski prvak ima na Irskem prvo evropsko zaključno žogo

V jutrišnjih povratnih tekmah 3. kola evropskih kvalifikacij Celje brani prednost v Dublinu, Olimpija v Tiraspolu, Maribor v Novem Sadu.
Nogometaši Celja bi lahko že v Dublinu potrdili evropsko jesen. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Celja bi lahko že v Dublinu potrdili evropsko jesen. FOTO: Leon Vidic/Delo
14. 8. 2024 | 05:00
14. 8. 2024 | 07:30
5:02

V nadaljevanju preberite: 

Kaj bo prinesel jutrišnji večer v evropskih klubskih tekmovanjih? Slovenski nogometni trojček Celje, Olimpija in Maribor ima pred povratnimi dvoboji za evropsko ligo (EL) in konferenčno ligo (KL) obetavno izhodišče: Celjani bodo v Dublinu v bitki za EL branili zmago z 1:0, Ljubljančani v Tiraspolu domala neulovljivo s 3:0, Mariborčani pa v Novem Sadu z 2:1.

Celjani evropsko jesen lahko potrdijo že na Irskem. Njihova kombinatorika je jasna kot beli dan: neodločen izid ali zmaga v vsakem primeru pomenita, da bodo jeseni igrali v Evropi.

V drugih razmerah in še pred sezono ali dvema bi bil Tiraspol neosvojljiva trdnjava za slovenske klube. Za Olimpijo sicer ne, pred 24 leti so takrat »obubožani« zmaji na gostovanju igrali neodločeno (0:0), doma pa tekmecu v »nastajanju« – kakor prejšnji teden – zabili tri gole. Po stožiških 90 minutah, v katerih je bil Šerif res bolj »kavbojski«, in tudi obrambno zanesljivih igrah Olimpijino napredovanje ne bi smelo biti vprašljivo.

Mariborčani so izgubili obe balkanski gostovanji, prvi v Bolgariji je bil usoden, drugi v Romuniji ne. Tretji? Na vsak način je treba računati tudi na podaljšek in enajstmetrovke.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine