Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpiji prvič spodletelo, Celje v končnici do zmage, Jakupović odločil derbi

V četrtem kolu 1. SNL je Olimpija igrala brez golov v Domžalah. Celjani zapravili vodstvo z 2:0, a vpisali tri točke. Maribor po preobratu premagal Muro.
Domžale in Olimpija sta se razšla z 0:0. FOTO: Blaž Samec
Domžale in Olimpija sta se razšla z 0:0. FOTO: Blaž Samec
P. Z., M. Š., STA
10. 8. 2024 | 22:24
11. 8. 2024 | 23:01
5:07

V 4. kolu 1. SNL so nogometaši Olimpije oddali prvi točki. V lokalnem derbiju v Domžalah so streljali s praznimi naboji in ob Kamniški Bistrici se je končalo z 0:0. »Viseli« so tudi prvaki iz Celja, ki so doma proti Radomljam zapravili vodstvo dveh golov, ampak vseeno prišli do treh točk (4:2). Derbi med Mariborom in Muro je po zadetku gostov z dvema goloma odločil Arnel Jakupović. V soboto je do prve zmage po vrnitvi v prvo ligo prišlo Primorje. Jutri še tekma med Bravom in Koprom.

Brez golov v Domžalah

Strateg Domžal Erik Merdanović v dosedanjem poteku prvenstva po treh porazih ni bil posebej zadovoljen s predstavami svojih varovancev. Tokrat pa so ti poskrbeli za presenečenje, saj so favorizirani, a tokrat ne tako krvoločni Olimpiji odščipnili točko. Ljubljančani, ki so sicer imeli precej več strelov in precej več žogo v posesti, pod vodstvom Victorja Sancheza tako prvič na sedmih tekmah v vseh tekmovanjih niso zmagali.

Celje trepetalo za zmago

Celjani so v uvodnih minutah prevzeli posest in povedli iz prve resnejše priložnosti, Mario Kvesić je z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Ivana Brnića, ki je premagal vratarja Radomelj Jakoba Kobala

Grofje Alberta Riere so v 38. minuti povišali prednost, znova je akcijo začel Kvesić, z dolgo žogo je v ogenj poslal Aljošo Matka. Ta se je sprva spretno izognil prepovedanemu položaju, zatem pa iz igre vrgel celotno obrambo Radomelj in žogo poslal v bolj ali manj prazno mrežo.

Albert Riera je vpisal zmago s Celjem. FOTO: Mediaspeed
Albert Riera je vpisal zmago s Celjem. FOTO: Mediaspeed

V drugem polčasu pa so Celjani padli, izgubili zbranost in Radomljani so to izkoristili. Moses Barnabas je s podajo v globino zaposlil Stjepana Davidovića, Aljaž Krefl, ki ga je lovil, pa je v šprintu padel in se prijel za zadnjo stegensko mišico. Davidović je tako sam stekel pred Lovra Štubljarja, ki je prvi strel ubranil, žoga pa se je od strelca odbila v prazno mrežo.

Le nekaj minut zatem celjske obrambe znova ni bilo nikjer, nenadoma se je sam pred Štubljarjem znašel rezervist Niko Gajzler, a priložnost zapravil. Se pa je oddolžil v 64. minuti, ko je s konico čevlja zaključil akcijo Radomelj po levi strani za 2:2.

Bledi Celjani so nato že videli enajstmetrovko, ko je Nemanja Gavrić podrl Luko Menala, a je bil prekršek zunaj kazenskega prostora. So pa grofje vseeno zadeli, saj je po predložku Luke Bobičanca z glavo zadel Damjan Vuklišević. V sodnikovem dodatku je dvoboj za domače končno odločil Armandas Kučys, po predložku Rolanda Aaronsa je Litovec spretno podstavil nogo.

Jakupović junak v Ljudskem vrtu

Nogometaši iz Murske Sobote so novo sezono odprli s tremi zaporednimi zmagami in prvi zadeli, predložek Sandija Nuhanovića z leve strani je v zadetek z glavo pretvoril Borna Proleta za zgodnje vodstvo gostov. V naslednjih minutah so bili Mariborčani več pri žogi, a ni bilo pravih priložnosti vse do 21. minute. Takrat je z roba kazenskega prostora Arnel Jakupović s sijajnim strelom snel pajčevino Murinih vrat in poravnal izid na 1:1.

V 67. minuti so vijolični prišli do preobrata, zelo nevaren predložek je z desne strani pred gol Mure poslal Jakupović, tam se je sicer smukal Soudani, a se žoge ni dotaknil nihče, tako so še drugi gol na tekmi pripisali avstrijskemu nogometašu.

Prva zmaga Primorja

Nogometaši Primorja pa so v soboto dočakali prvo zmago. Dosegli so jo na gostovanju v Lendavi, kjer so bili kar s 3:0 (1:0) boljši od igralcev Nafte. Ajdovci so po treh porazih vendarle pokazali, da bodo lahko še mešali štrene v tej sezoni 1. SNL. Nafti, ki je pokazala zelo malo, so zabili tri gole in se z njo točkovno poravnali na lestvici.

Nogometaši Primorja so dosegli pomembno zmago v Lendavi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Primorja so dosegli pomembno zmago v Lendavi. FOTO: Leon Vidic/Delo

Izidi 4. kola 1. SNL:

Sobota:

Nafta – Primorje 0:3 (Babin 21., Gulič 42., Zavnik 51.)

Nedelja:

Domžale – Olimpija 0:0

Celje – Kalcer Radomlje 4:2 (Brnić 14., Matko 38., Vuklišević 76., Kučys 90.+3; Davidović 54., Gajzler 65.)

Maribor – Mura 2:1 (Jakupović 21., 67.; Proleta 5.)

Ponedeljek:

Bravo – Koper (20.15)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine