Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v Domžalah potrjuje zmagovalni DNK

V 4. kolu 1. SNL jutri v Ljudskem vrtu, kjer odštevajo dneve do prevzema turškega vlagatelja, jutri gostuje Mura. V ponedeljek zadnje dejanje kola,
Marcel Ratnik (v sredini) je neprebojen Olimpijin obrambni steber. Zeleno-beli so v šestih tekmah v mesecu dni prejeli le en gol. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Marcel Ratnik (v sredini) je neprebojen Olimpijin obrambni steber. Zeleno-beli so v šestih tekmah v mesecu dni prejeli le en gol. FOTO: Voranc Vogel/Delo
10. 8. 2024 | 05:00
4:47

Kdo od prvih favoritov bo plačal davek hudega poletnega ritma tekem na dveh frontah, nepremagljiva Olimpija, prvak v obnovi Celje ali vse bolj turški Maribor? V 4. kolu 1. SNL za vodilne zeleno-bele gostovanje v Domžalah ne vzbuja strahov, Celjani so veliki favoriti proti Radomljanom, Mariborčani pa bodo gostili še nepremagane Sobočane. Uvodna tekma kola bo današnji derbi novincev v Lendavi, za konec pa bo v ponedeljek Bravo gostil Koprčane.

Lendava: Nafta – Primorje eMundia (sodnik Denis Halilović): Četrta tekma za Ajdovce bo bržčas kar odločilna. Še četrti poraz, povrhu proti tekmecu za obstanek, pomeni pripravo za vrnitev v drugoligaško realnost. Novinci ali okrepitve, kot je od Kopra posojeni 20-letni Andraž Ruedel, morda izboljšujejo le tekmovalnost na treningih. Lendavčani so eno tekmo za obstanek že obrnili sebi v prid, druga zmaga bi jim dala krila za morda še kaj več. Pravzaprav ne veliko več, le za nadaljevanje z manj stresa.

Domžale: Domžale – Olimpija (Matej Jug): Domžalčanom niti največji čarovniki ne morejo pomagati, saj so zeleno-beli v vzponu že tako odlične forme. Olimpijin trener Victor Sanchez bo znova opravil več menjav v enajsterici, toda osnovna filozofija in osredotočenost se ne bosta spremenili. Prva je povezana z obrambno čvrstostjo, ki je trdna kot armiran beton, druga pa z učinkovitostjo. Domžalčani in trenerski začetnik v članski konkurenci Erik Merdanović se lahko zanašajo le na krilatico, da je v nogometu mogoče vse. In res, res slab Olimpijin dan.

PrvaSNL_4kolo
PrvaSNL_4kolo

Celje: Celje – Kalcer Radomlje (Bojan Mertik): Evropskih 1:0 ni slabo po vseh peripetijah, toda Celjani hočejo in zmorejo več. Albert Riera je podžigal, zdaj bo počasi moral pomirjati strasti za vrnitev v ustaljen ritem, kar je zmagovanje. Pred njim in igralci je nor teden, najprej pot v Dublin, potem pa še v Stožice. Evropski poraz še ne bi pomenil evropskega slovesa, ligaški poraz v derbiju pa bi sprožil mini revolucijo. Radomljani so idealni za ogrevanje, ni jih mogoče podceniti, a lahko se jih napade in premaga z rezervisti.

Maribor: Maribor – Mura (Rade Obrenović): Turški poslovnež Alcun Ilcali ni bil najbolj prepričljiv, ampak zdaj vsi vijolični navijači pričakujejo, da bodo njegove napovedi o septembrskem prevzemu prinesle novce in srečo. Na igrišču je Maribor zelo soliden zahvaljujoč Anteju Šimundži ter veteranoma Josipu Iličiću in El Arbiju Soudaniju, pomenljiv pa v kadrovanju. Ilcali je že potrdil, da on oziroma njegovi ljudje opravljajo selekcijo, ki je jasna: slovenskih nadarjenih fantov ne vidijo, prihajajo »talenti« od drugje. Mariborčani imajo v Sobočanih nabrite tekmece, Maribor pa v Muri tudi klub, ki je že korak dlje v zamenjavi upravljavske hierarhije. V ospredju bo športni vidik dvoboja, ki bo razkril, ali je lahko znova tudi derbi. Mura kljub trem zmagam na igrišču ni bila tekmica, ki bi nasprotnika zasenčila z igro, pač pa z disciplino in taktično dovršenostjo. In kančkom sreče. Kakorkoli že, Sobočani jo bodo v Ljudskem vrtu potrebovali zelo veliko, da bodo odnesli celo kožo.

Bo za Muro in Tončija Žlogarja v Ljudskem vrtu konec zmagovitega niza? FOTO: Jure Eržen/Delo
Bo za Muro in Tončija Žlogarja v Ljudskem vrtu konec zmagovitega niza? FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana: Bravo – Koper (David Šmajc): Najprej logistika, Bravo je za nekaj časa končal poglavje v Spodnji Šiški, gostitelj bo v Stožicah. Tekma? Težka bo in negotova, Šiškarji so celo močnejši, kot bi želeli priznati, in boljši od Koprčanov. Toda Primorci se dvigujejo po znani formuli: najprej obramba. Zaenkrat je uspešna in je prinesla dve gostujoči zmagi, resda proti Radomljam in Primorju, a samozavest se utrjuje z zmagovanjem. Koper na gostovanjih pri Bravu ni prejel gola že dve leti, dve tekmi je dobil, eno igral neodločeno.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine