Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Klopp po srečnem večeru: V nogometu obstaja 500.000 poti do zmage

Negotov boj za prvaka v Angliji in Nemčiji. Najbolj izenačeno prav v ligah z največjim obiskom.
Jürgen Klopp se je v svojem slogu veselil nove zmage. FOTO: AFP
Jürgen Klopp se je v svojem slogu veselil nove zmage. FOTO: AFP
31. 3. 2019 | 22:25
4:43
Najmočneje so si oddahnili navijači Liverpoola, potem ko so »rdeči« v izdihljajih tekme strli odpor Tottenhama in ohranili korak z Manchester Cityjem. Angleško prvenstvo ne bi moglo biti bolj izenačeno. Liverpool (79) in Manchester City (77) bijeta srdito bitko za prvaka, Tottenham (61), Manchester United (61), Arsenal (60) in Chelsea (60) za vstopnici v ligo prvakov, pri čemer je Liverpool odigral tekmo več, Arsenal manj. Vodilna šesterica le redkokdaj igra v tako visokih obratih.


Za vrhova v Angliji in Nemčiji štirje giganti


»Na nek način igramo v svoji ligi, vsak spodrsljaj je lahko usoden,« je priznal Mauricio Pochettino, 47-letni argentinski trener na klopi Tottenhama. Kdo ve, kdaj je zaprl oči po nesrečnem porazu v Liverpoolu. Londončani, ki bodo v sredinem mestnem derbiju s Crystal Palacom krstili novi štadion z 62.000 sedeži, bi na gostovanju pri vodilnem klubu lige »morali« iztržiti več. Prvi gol so prejeli po napaki vratarja Huga Llorisa, drugega v 90. minuti je belgijski branilec Alderweireld zabil v lastno mrežo. Vmes je izenačil rezultat Brazilec Lucas, pet minut pred koncem so imeli gostje v nogah še zmago z 1:2. To bi bil prvi domači poraz Liverpoola po dveh letih!

Chelsea se je vrnil v igro za ligo prvakov 2019/20. Takole se je veselil doseženega gola Ruben Loftus-Cheek. FOTO: Reuters
Chelsea se je vrnil v igro za ligo prvakov 2019/20. Takole se je veselil doseženega gola Ruben Loftus-Cheek. FOTO: Reuters


»Fantom sem po tekmi povedal, da obstaja v nogometu 500.000 poti do zmage. Tokrat smo zmagali na 'grd' način, toda brez dejavnika sreče ne moreš kotirati tako visoko, kot kotiramo mi. Če bomo ostali na vrhu tudi konec maja, bomo to prvenstvo označili za prvenstvo volje,« je ocenil trener Liverpoola Jürgen Klopp. Tudi ManCity ne popušča, zanesljivo je osvojil točke pri Fulhamu. City bo v sredo gostil Cardiff, L'pool bo v petek gostoval v Southamptonu.

Bayernov trener Niko Kovač ni bil zadovoljen s pristopom njegovih nogometašev v Freiburgu. FOTO: AFP
Bayernov trener Niko Kovač ni bil zadovoljen s pristopom njegovih nogometašev v Freiburgu. FOTO: AFP


Najtesnejši razplet pričakujejo navijači prav v ligah, ki beležita najboljši povprečni obisk tekem. Premier league (40.000) in bundesliga (44.000) sta ukrojeni po meri gledalcev, v boju za najboljša v Angliji in Nemčiji so štirje giganti. Prav Liverpool (950 milijonov €) in Manchester City (1,15 milijarde €) premoreta najdražji zasedbi v premier league, enako velja za Borussio Dortmund (630) in Bayern (770) v bundesligi.


Ključen sobotni derbi?


Priljubljena BVB si je konec tedna resda priigrala prednost v primerjavi z razrvanimi Bavarci, ki so po točki v Freiburgu (1:1) poslali v javnost več ostrih besed, namenjenih svojim nogometašem. Trener Bayerna Niko Kovač je še šestič v šestem merjenju moči s Freiburgom ostal brez zmage, pri čemer je zaman izpostavljal 71-odstotno posest žoge, 26 strelov in sedem kotov. Prav tako državnim prvakom ne pomaga podatek, da je Robert Lewandowski prvi strelec (19) lige. Španski adut Paco Alcacer (16) in Marco Reus (15) sta jih skupaj prispevala 31 …

Izkušeni španski nogometaš Paco Alcacer (spredaj desno) je prinesel pomembne točke Dortmundu. FOTO: AFP
Izkušeni španski nogometaš Paco Alcacer (spredaj desno) je prinesel pomembne točke Dortmundu. FOTO: AFP


»Nisem le razočaran, pač pa tudi živčen. Nekateri so mislili, da bo Freiburg pred svojimi navijači padel brez boja,« je zatrdil Kovač, dopolnil ga je športni direktor Hasan Salihamidžić: »Nisem dobil občutka, da bi želeli igralci sploh zmagati. V derbiju pričakujem šampionski odziv!« Sobota ob 18.30 namreč prinaša prav največji nemški športni spektakel – derbi med Borussio (63) in Bayernom (61) v Münchnu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine