Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Kek je ubil dve muhi na en mah

Na evropskem prvenstvu v nogometu je slovenska reprezentanca igrala najbolj obramben nogomet in se odlikovala s taktično dovršenostjo ter disciplino.
Benjamin Šeško ima najvišjo vrednost v slovenski reprezentanci, toda na euru mladi napadalec plačuje davek za slovensko strategijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Benjamin Šeško ima najvišjo vrednost v slovenski reprezentanci, toda na euru mladi napadalec plačuje davek za slovensko strategijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
30. 6. 2024 | 14:00
1. 7. 2024 | 08:41
3:43

V nadaljevanju preberite: 

Trije neodločeni izidi s statističnimi presežki neenakovrednih reprezentanc (odstotek posesti žoge, streli, podaje ...) so bili dovolj za zgodovinski podvig slovenske izbrane vrste – v zdajšnjih razmerah, saj se je pred 24 leti med 16 najboljših uvrstila tudi Katančeva reprezentanca. Ne bi mogli reči, da se je napredovanje v izločilni del enega od velikih tekmovanj zgodilo povsem brez sreče.

Zakaj je Matjažu Keku uspelo, da je dal legitimnost krilatici cilj opravičuje sredstvo. To se ni posrečilo njegovima predhodnikoma v devetdesetih letih minulega stoletja, Zdenku Verdeniku z znamenitim conskim presingom, in Srečku Katancu s prepoznavno in uspešno postavitvijo 3-5-2. V njuno kategorijo bi dodal še Braneta Oblaka, ki pa je že davno, čeprav so njegovi nogometni zgledi povsem nasprotni, povedal, da bi morali Slovencem prepovedati igrati nogomet.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine