Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Katanec z Uzbekistanom do prve kvalifikacijske zmage

Srečko Katanec, ki uzbekistansko nogometno reprezentanco vodi od leta 2021, je dosegel prvo zmago v tretjem krogu azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
Srečko Katanec je na uzbekistanski klopi od leta 2021. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Srečko Katanec je na uzbekistanski klopi od leta 2021. FOTO: Molly Darlington/Reuters
6. 9. 2024 | 10:02
6. 9. 2024 | 11:25
1:39

Uzbekistanska nogometna reprezentanca je pod vodstvom selektorja Srečka Katanca na prvi tekmi tretjega kroga azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2026 z 1:0 premagala reprezentanco Severne Koreje. Beli volkovi so povedli v 20. minuti, ko je zadel Jaloliddin Masharipov. Pred iztekom prvega polčasa je omanski sodnik Ahmed Al-Kaf dosodil enajstmetrovko za nogometaše Severne Koreje, a jo je uzbekistanski vratar Utkir Yusupov ubranil.

Azijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki se bo odvijalo v Združenih državah Amerike, potekajo v več krogih, prvič pa si lahko reprezentance igranje na svetovnem prvenstvu zagotovijo v tretjem krogu. Uzbekistan, ki ga Katanec vodi od leta 2021, se bo v skupini A pomeril še z Iranom, Združenimi Arabskimi Emirati, Katarjem in Kirgizistanom, ki je naslednji nasprotnik Katančevih izbrancev. Direktno uvrstitev na svetovno prvenstvo si zagotovita prvi dve reprezentanci, tretje- in četrtouvrščene reprezentance čakajo dodatne kvalifikacije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine