Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ronaldo v polno, že 900 golov, Hrvaška izgubila; zgodovinska zmaga San Marina

Začetek lige narodov je prinesel nekaj razburljivih tekem. V skupini A Danci nadigrali Švicarje, Poljaki zmagali na Škotskem, Srbi vzeli točko Špancem.
Cristiano Ronaldo je dosegel gol proti Hrvaški. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel gol proti Hrvaški. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Š. R., STA
5. 9. 2024 | 23:39
5. 9. 2024 | 23:40
2:29

Cristiano Ronaldo je na dvoboju njegove Portugalske proti Hrvaški dosegel 900. gol v karieri. Devetintridesetletnemu kapetanu izbrane vrste je ta zgodovinski mejnik uspel za vodstvo z 2:0 v 34. minuti. To je bil na njegovi 213. reprezentančni tekmi 131 gol.

Nihče drug v zgodovini ni zbral toliko golov in toliko reprezentančnih nastopov. Že pred tekmo pa je dejal, da še ni rekel zadnje besede v reprezentančnem dresu.

Poleg njega je v Lizboni že v sedmi minuti za domače zadel Diogo Dalot, ki pa je v 41. minuti še drugič zadel, a je po nesrečnem odboju žoge to poslal v lastno mrežo.

V isti skupini je na Škotskem padlo pet golov, domači so izgubili proti Poljski z 2:3 (0:2), med strelci je bil tudi Robert Lewandowski z bele pike v 44. minuti.

Danska je z goloma Patricka Dorguja (82.) in Pierre-Emila Hoejbjerga v sodnikovem dodatku z 2:0 ugnala Švico, pri kateri sta rdeča kartona dobila Nico Elvedi (50.) in Granit Xhaka (87). Pomlajena reprezentanca Srbije je v Beogradu v tekmi brez golov iztržila remi z evropskimi prvaki Španci.

V skupini C1 sta zmagali gostujoči moštvi, Švedi v Azerbajdžanu s 3:1, Slovaki pa v Estoniji Z 1:0. V skupini C3 sta se Belorusija in Bolgarija razšli z 0:0, Severna Irska pa je z 2:0 odpravila Luksemburg.

San Marino je v skupini D1 premagal Liechtenstein z 1:0, nogometni palček je s tem dosegel svojo prvo tekmovalno zmago nasploh, in prvo zmago po več kot 20 letih.

Slovenija bo v petek v skupini B3 ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah gostila Avstrija, ob 16. uri bosta igrali še ekipi Kazahstana in Norveške.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine