Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Jojo v Nemčijo, da ali ne?

Slovenski nogometni navijači z nestrpnostjo čakajo na seznam nogometašev, ki jih bo na evropsko prvenstvo odpeljal selektor Matjaž Kek.
Josip Iličić je z bravuroznimi spomladanskimi predstavami v 1. SNL vznemiril tudi slovenske nogometne navijače, ki bi ga radi videli v Nemčiji. Foto Marko Feist
Josip Iličić je z bravuroznimi spomladanskimi predstavami v 1. SNL vznemiril tudi slovenske nogometne navijače, ki bi ga radi videli v Nemčiji. Foto Marko Feist
19. 5. 2024 | 14:00
3:50

V nadaljevanju preberite:

Slovenski nogometni navijači so v velikem pričakovanju končne odločitve selektorja Matjaža Keka. Bo na seznamu seletkorja Matjaža Keka tufi Josip Iličić? Verjamem, da za Keka to ni več vprašanje. S to uganko se, kolikor ga poznam, sploh ni in se ne bo ukvarjal.

Josip Iličić sodi v kategorijo enfant terrible fantov. S svojo igralsko virtuoznostjo, nezrelostjo in tudi odkritosrčnostjo je trenerje pretežno spravljal v zadrego. Le redki med njimi so znali z njim, drugi, kot je Zlatko Zahović, so v njem v mnogočem videli sebe. Nikoli ni bil v kakšni od slovenskih selekcij, ker je bil drugačen, problematičen. Trenerji s takšnimi praviloma nimajo radi opravka. Pri njegovem fantastičnem vzponu je bilo več srečnih naključij kot logike.

V 37. letu starosti je Iličić na vrhuncu zrelosti, a tudi v igralskem leru, ki ni v nikakršnem konceptualnem in značajskem soglasju z zdajšnjim rodom, ki je še vedno v nastajanju in razvoju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine