Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Fantje vse bolj priljubljeni, v Stožice je želelo 100.000 navijačev

Radenko Mijatović vodi Nogometno zvezo Slovenije od 15. decembra 2016, nastop naše reprezentance na evropskem prvenstvu bo vrhunec njegovega mandata.
Radenko Mijatović je od prve kvalifikacijske tekme v Astani verjel v preboj slovenske reprezentance na letošnje evropsko prvenstvo. Foto Črt Piksi
Radenko Mijatović je od prve kvalifikacijske tekme v Astani verjel v preboj slovenske reprezentance na letošnje evropsko prvenstvo. Foto Črt Piksi
17. 5. 2024 | 05:30
17. 5. 2024 | 06:17
17:26

V nadaljevanju preberite:

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović sodi med funkcionarje, ki se najbolj veselijo začetka letošnjega evropskega prvenstva. Euro 2024 bo namreč vrhunec njegovega mandata in cilj, ki ga je javno razkril ob ustoličenju selektorja Matjaža Keka. Ni torej čudno, da prvi mož NZS z navdušenjem govori o izzivih, ki so pred slovensko nogometno družino, in goji visoke ambicije tudi pred nastopom reprezentance A na šampionatu v Nemčiji.

»Moj prvi večji nogometni turnir v vlogi navijača? Mislim, da je šlo za mundial 1974 v Nemčiji, ko mi je bilo enajst let, odtlej sem podrobno spremljal vse, kar je sledilo v nogometu. Jugoslavija je imela dobro reprezentanco, spominjam se tudi najvišje zmage na turnirju proti Zairu z 9:1, pa Brazilije, Škotske … »Mojstrico« s Španijo je celotna vas gledala na sosedovi TV, gol je zabil Katalinski in zato smo odšli v Nemčijo,« nam je v obširnem pogovoru med drugim zaupal Mijatović.

Več v članku za spletne naročnike, kot tudi odgovor na vprašanje, kako in kdaj se bo Radenko Mijatović odločil okrog vnovične kandidature za predsednika NZS. Volitve bodo namreč konec leta. Ta članek in še več zgodb prinaša na 200 straneh tudi posebna Delova revija Euro 2024, popoln vodič po euru, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih za časopise in revije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine